SONDAJ AETI:Peste 74% dintre antreprenori cer demisia ministrului economiei, Claudiu Năsui

G.U.
Politică / 19 aprilie 2021

Peste 74% dintre antreprenori cer demisia ministrului economiei, Claudiu Năsui

Asociaţia Europeană a Tinerilor întreprinzători a realizat un sondaj de opinie referitor la activitatea ministrului economiei, Claudiu Năsui şi a chestionat antreprenorii, dacă consideră că acesta ar trebui să fie demis de către premierul României, Florin Citu, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Sondajul s-a făcut în 2 etape: sondaj telefonic şi sondajul unui grup de antreprenori, ce însumează peste 10.000 de membri, de pe facebook.

Antreprenorii au răspuns la următoarea întrebare: "Având în vedere blocarea Măsurii 3 (investiţii), întârzierile înregistrate la măsură 2 (capital de lucru), blocarea programului pentru START-up-uri (Star Tech Innovation), blocarea celorlalte programe guvernamentale: Microindustrializare, Comerţ şi Servicii, Internaţionalizare, Femeia Manager etc, consideraţi că premierul României ar trebui să îl demită pe ministrul ECONOMIEI, Claudiu Năsui? "

Astfel, din cei 600 de antreprenori contactati telefonic (în intervalul 15-18 aprilie 2021),81,33% consideră că ministrul economiei, Claudiu Năsui ar trebuie să fie demis de către premierul României, 16,16% dintre respondenti considera că ministrul economiei nu ar trebui să fie demis, iar 2,50% nu au dorit să răspundă la întrebare, notează sursa citată.

Acelaşi sondaj, referitor la activitatea şi demiterea ministrului economiei a fost efectuat şi pe cel mai mare grup de facebook, al antreprenorilor interesaţi de GRANTURILE pentru firmele afectate de CO-VID19 şi de alte programe cu fonduri nerambursabile, gestionate de Ministerul Economiei, din care fac parte peste 10.000 de antreprenori - GRANTURI pentru IMM-uri -INVESTIŢII/CAPITAL de lucru-Fonduri nerambursabile.

Sondajul a fost efectuat în perioada 17 aprilie 2021, ora 17.01- 19 aprilie 2021, ora 9.00.

În urma efectuării acestui sondaj public,74,15% consideră că ministrul economiei, Claudiu Năsui, ar trebui să fie demis de către premierul României, Florin Citu, 22,47% dintre respondenti consideră că ministrul economiei nu ar trebui să fie demis, iar 3,37% nu au dorit să răspundă la întrebare.

"În condiţiile în care România este pe ultimele locuri din UE, în ceea ce priveşte ajutoarele de stat acordate firmelor afectate de pandemie şi de restricţiile impuse de autorităţi, ministrul economiei, Claudiu Năsui blochează şi ajutoarele pentru firmele afectate de restricţii, ce provin din fonduri europene, preferând că România să piardă 550 de milioane de euro, pentru simplul fapt că domnia să nu este de acord cu lista de cheltuieli eligibile, stabilita de colegul sau de coaliţie, fostul ministru al ECONOMIEI, Virgil Popescu", a declarat George Velcea, Preşedintele Asociaţiei Europene a Tinerilor Întreprinzători.

"Ministerul Economiei, prin fostul ministru Virgil Popescu, a promis în 27 noiembrie 2020, lansarea programului pentru START-up-uri, la începutul anului 2021. Actualul ministru, Claudiu Năsui a blocat şi acest program mult aşteptat de zeci de mii de antreprenori. Nu îl interesează că state occidentale că SUA, Germania, Marea Britanie, Franţa, Israel, Polonia şi altele, organizează concursuri de proiecte şi finanţează START-UP-urile. Domnia să, are propria agenda, care nu corespunde cu dezvoltarea sustenabila a economiei, sau cu dorinţele antreprenorilor romani şi ale mediului de afaceri. În condiţiile în care Romania e pe ultimul loc în UE, după numărul de IMM-uri, raportate la 1000 de locuitori, ministrul economiei blochează atât programul pentru START-UP-uri, cât şi măsură 3 -Granturile pentru investiţii. După ce că acest ministru (Năsui) nu încurajează crearea de noi afaceri, mai şi blochează măsură 3, programul care încurajează investiţiile pentru firme vechi, care au atâta nevoei de ajutor, în perioada asta", a declarat Eduard Rapiteanu, consultant în accesarea fondurilor nerambursabile.

"Întreaga activitate a ministrului economiei, Claudiu Năsui, a constat în BLOCAREA Granturilor pentru investiţii - Măsură 3 (pe care acum declara că vrea să o şi anuleze), blocarea celui mai mare şi de succes program pentru START-UP-uri (STAR-TECH INOVATION, fostul START-UP NATION), ce a creat peste 64.000 locuri de munca), gestionarea dezastruoasa a Măsurii 2 - capital de lucru, concretizata prin întârzieri foarte mari şi blocaje, blocarea programelor Microindustrializare, Comerţ şi Servicii de piaţă, Internaţionalizare, Femeia Manager ce funcţionau cu succes, de 10 ani în Romania. Actualul ministru al economiei e interesat doar să adune capital de imagine, este într-o continuă campanie electorală şi continuă să ne repete povesti nemuritoare despre susţinerea IMM-urilor şi transparenţă, dar dacă facem un bilanţ, vedem că NU a făcut absolut nimic pentru firme şi doar a blocat programele ce susţineau micii antreprenori români", a continuat George Velcea, Preşedintele Asociaţiei Europene a Tinerilor Întreprinzători.

''Atât primul ministru, Florin Citu, cât şi vicepremierul Dan Barna, au declarat în mai multe rânduri, că pentru actuala coaliţie este foarte importanta voinţă electoratului. Având în vedere că actualii antreprenori români şi potenţialii viitori antreprenori sunt o parte importantă a electoratului PNL şi USR-PLUS, sperăm că aceste declaraţii să nu fie doar vorbe în vânt şi să se ţină cont de problemele noastre actuale, generate de activitatea dezastruoasă a ministrului economiei, Claudiu Năsui.

Răspunsurile antreprenorilor la sondajele de opinie şi activitatea ministrului economiei, Claudiu Năsui vorbesc de la sine şi solicitam premierului României, Florin Citu, DEMITEREA de urgenţă a acestui ministru neperformant, cu slabe competenţe antreprenoriale, care aduce grave prejudicii întregului mediu de afaceri din România şi care blochează dezvoltarea economică a IMM-urilor'', au declarat reprezentanţii Asociaţiei Europene a Tinerilor Întreprinzători

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Această asociației sa înființat în 2018, și probabil în toată media românească, o să apare azi ce și cum gândesc. Dar nimeni nu poate afla din ce bani funcționează, câți angajați au, etc.

    Probabil sunt frații lui nenea patronul patronilor Jianu.  

    Nu e nimic gresit in abordarea lui.Doctrina libertariana uraste ajutorul de stat.

    Este enervantă idea că vrem bani publici, cu care să încercăm norocul. Mai enervant este că a devenit drept fundamental al 'unor' cetățeni. Când intelectualii partidelor, pe raționamentul mai sus își construiesc viața, în satele izolate băieți de 14-17 ani ară pământul cu doi cai, de dimineața până seara.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro