SONDAJ EXEC-EDU:Managerii români sunt convinşi că economia va depăşi, anul acesta, nivelul din 2019

E.O.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 7 iulie 2021

Managerii români sunt convinşi că economia va depăşi, anul acesta, nivelul din 2019

Managerii români sunt convinşi că, în acest an, economia ţării noastre va depăşi nivelul din 2019, iar companiile în care activează vor înregistra, în 2021, cifre de afaceri mai mari decât în 2019, conform sondajului realizat de EXEC-EDU.

Cercetarea arată că 63,6% dintre managerii români sunt de părere că, în 2021, veniturile companiilor lor le vor depăşi pe cele obţinute în 2019. De asemenea, 54,5% dintre respondenţi consideră că în anul în curs economia României se va situa peste nivelul din 2019, în timp un procent de 27,3% consideră că, în contextul pandemic, situaţia economică a ţării noastre va regresa la nivelul din 2019.

"Ritmul pandemiei a încetinit la nivel global, dar şi local, iar managerii români sunt optimişti cu privire la performanţele pe 2021 ale companiilor în care activează. Nu întâmplător, respondenţii sunt absolvenţii EXEC-EDU, care au un profil special - sunt lideri performanţi, agili, inovatori, care aleg să se dezvolte permanent, iau deciziile rapid şi se adaptează la noua realitate. Capacitatea de adaptare şi reinventare este sursa optimismului lor", declară Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU.

Întrebaţi despre consecinţele economice ale crizei sanitare, un procent de 68% din managerii intervievaţi consideră că, pe plan economic, pandemia de coronavirus nu a avut urmări mai grave decât criza din 2008-2009.

Gradul ridicat de incertitudine din pandemie a necesitat adoptarea unui nou model de management în companie pentru 81,8% dintre cei intervievaţi. Spre comparaţie, în criza din 2009 doar 50% din managerii intervievaţi şi-au schimbat modelul de management.

În ceea ce priveşte accelerarea procesului de digitalizare în economie pe durata crizei sanitare, 81% dintre respondenţi spun că în companiile lor au fost automatizate şi digitalizate procese, în timp ce în criza din 2009 doar în 9% din companii a fost accelerat procesul de digitalizare.

Peste jumătate (54,5%) din respondenţi au afirmat că firmele în care lucrează au alocat, anul trecut, bugete de training şi dezvoltare pentru echipa de management, un procent dublu faţă de 22,7% în 2009. Referitor la munca la distanţă, 79,3% din managerii chestionaţi afirmă că firmele vor permite angajaţilor să lucreze flexibil şi parţial remote şi după pandemie.

La sondajul EXEC-EDU, realizat în luna mai, au răspuns manageri din industrii ca retail, IT, petrol şi gaze, jocuri de noroc, educaţie, FMCG, banking, agribusiness, curierat, transporturi, consultanţă. Respondenţii ocupă poziţii de middle management (55%), top management (32%), business owner (12%).

Un procent de 45,5% dintre intervievaţi lucrează în companii cu cifre de afaceri de peste 10 milioane de euro, 18,2% activează în companii cu cifre de afaceri de 5-10 mil euro, iar 36,4% sunt în companii cu cifre de afaceri sub 5 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cu o inflatie foarte mare putem depasi si SUA la PIB-ul in lei pe cap de locuitor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

24 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9457
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6170
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7889
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7676
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.6983

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro