SONDAJFemeile îşi sacrifică timpul liber pentru familie

Ziarul BURSA #Miscellanea /

Femeile îşi sacrifică timpul liber pentru familie

Femeile susţin că serviciul şi familia le acaparează în totalitate timpul în mod constant. Opt din zece femei au declarat că obişnuiesc să-şi sacrifice timpul de odihnă şi să se culce târziu în noapte, pentru a face faţă tuturor responsabilităţilor, arată rezultatele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs. Astfel, peste şase din zece femei petrec zilnic între două şi şase ore cu sarcini legate de întreţinerea casei şi a familiei, în plus faţă de cele 8 ore pe care le petrec la serviciu. Totodată, şapte din zece angajate au afirmat că obişnuiesc să ia mesele în fugă sau chiar să rateze anumite mese. În plus, într-o proporţie covârşitoare de 93%, femeile au răspuns că îşi sacrifică pasiunile personale pentru a avea suficient timp dedicat familiei. "Astfel, cele mai multe angajate (51%) estimează că le rămâne cel mult o oră pe zi pentru a se relaxa, în timp ce 11% dintre femei spun că rămân cu zero timp liber doar pentru ele.

Două din trei angajate ar avea până la două ore în fiecare zi timp doar pentru ele, iar 8,7% spun că au până la patru ore pe zi timp liber", se arată în comunicat. Topul celor mai solicitante activităţi pe care angajatele trebuie să le îndeplinească în fiecare zi, pe lângă jobul full time pe care îl au, este condus de prepararea şi servirea mesei, pentru peste 80% dintre repondente: "Urmează activităţile de curăţenie (77% dintre angajate), cumpărăturile (33%), spălatul vaselor (30%) şi spălatul rufelor şi călcatul (28%). Îngrijirea copiilor este o activitate mai puţin solicitantă în opinia celor mai multe femei, iar activităţi precum: temele copiilor, şi activităţile extraşcolare sunt considerate a fi activităţi solicitante doar pentru 15% dintre repondente". Femeile resimt mai puternic povara acestor activităţi zilnice suplimentare în condiţiile în care doar 35% au afirmat că îşi împart timpul în mod egal cu partenerul pentru acestea. Foarte puţine (sub 5%) afirmă că partenerul este cel care preia cea mai mare parte a sarcinilor. Aproape patru din zece repondente susţin că partenerul suportă o parte mai mică decât ele din aceste responsabilităţi, iar 15% dintre femei au declarat că doar ele se ocupă de acestea.

De pildă, în situaţia în care copilul este bolnav sau este în vacanţă, cel mai adesea mamele sunt cele nevoite să îşi ia concediu pentru a sta cu cel mic acasă. Trei din zece repondente au afirmat că rar se întâmplă ca partenerul să se învoiască în acest scop, iar aproape un sfert afirmă că acest lucru nu se întâmplă niciodată.

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 718 femei, cu vârsta cuprinsă între 18 şi peste 55 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie