SONDAJ GALLUP:Migranţii, tot mai puţin toleraţi în jurul lumii

A.P.
Miscellanea /

Migranţii, tot mai puţin toleraţi în jurul lumii

Lumea devine mai puţin tolerantă faţă de migranţi, arată un sondaj Gallup publicat miercuri, în timp ce Europa se pregăteşte să dezvăluie un nou care să ajute căutătorii de azil, după incendiul dintr-o tabără din Grecia ce a lăsat mii de migranţi fără adăpost, scrie Reuters.

Şapte ţări europene, în frunte cu Macedonia de Nord, Ungaria, Serbia şi Croaţia conduc în sondajul Gallup al ţărilor care acceptă tot mai puţini refugiaţi.

Cele mai puternice schimbări de atitudine se observă în Peru, Ecuador şi Columbia, care au primit un aflux de venezueleni, spetiaţi de tulburările de acasă.

Canada, Islanda şi Noua Zeelandă, sunt cele mai primitoare ţări faţă de migranţi, conform indexului bazat pe peste 140.000 de interviuri în 145 de ţări şi regiuni.

Sondajul le-a cerut oamenilor să-şi spună părerea despre migranţii care trăiesc în ţara lor, despre faptul că le devin vecini şi intră în familiile lor prin căsătorie.

Indicii au variat de la 1,49 în Macedonia de Nord la 8,46 în Canada, chiar sub cel maxim posibil de 9.

Potrivit expertei în migraţie de la centrul internaţional de cercetare Gallup, Julie Ray, scăderea uşoară globală a acceptării - 5,21 în 2019 faţă de 5,34 în 2016 - a fost provocată de schimbările accentuate care au avut loc în ţările din America Latină.

Scorul Peru a coborât la 3,61 de la 6,33 în 2016, în timp ce numărul columbienilor care au spus că văd cu ochi buni faptul că migranţii trăiesc în ţara lor a scăzut de la 61% la 29%.

Primul Index Gallup de acceptare a migranţilor a fost realizat după criza migranţilor din 2015 în Europa când peste un milion de oameni s-au îndreptat spre continent fugind de războiul din Orientul Mijlociu şi nu numai.

Statele UE sunt de mult timp în dispută asupra modului de a gestiona afluxul de migranţi, dintre care mulţi sosesc în ţările mediteraneene după călătorii periculoase cu barca.

Parlamentul European va dezvălui miercuri un plan ce ar obliga toţi membrii uniunii să găzduiască partea lor de refugiaţi - lucru respins de Polonia şi Ungaria, printre alţii.

Dintre ţările europene, numai Suedia şi Irlanda sunt printre primele 10 care îi acceptă cel mai mult pe migranţi, potrivit sondajului Gallup, citat de Reuters.

Potrivit lui Ray, unii ar fi surprinşi de atitudinea pozitivă în Statele Unite unde preşedintele Donald Trump a făcut din reducerea imigraţiei o piatră de temelie a politicii sale.

"În ciuda faptului că imigraţia este un subiect atât de fierbinte în SUA, americanii acceptă în mare parte migranţii", a spus ea.

Statele Unite s-au clasat pe locul şase în clasament, imediat după Sierra Leone. Potrivit lui Ray, susţinătorii lui Trump acceptă mult mai mult migranţii decât media globală, cu un scor de 7,10.

La nivel mondial, indexul a arătat că acceptarea migranţilor este mai mare în rândul generaţiilor mai tinere, persoanelor cu niveluri mai ridicate de educaţie şi celor care trăiesc în zone urbane, mai degrabă decât în zonele rurale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro