Revista BURSA Construcţiilor

SONDAJ:Majoritatea americanilor susţin ideea dublării salariului minim la 15 dolari pe oră

A.B.
Internaţional / 26 februarie

Majoritatea americanilor susţin ideea dublării salariului minim la 15 dolari pe oră

Majoritatea americanilor susţin ideea de creştere de peste două ori a salariului minim la 15 dolari pe oră, arată un sondaj de opinie realizat de Reuters/Ipsos, publicat joi, în timp ce democraţii din Senat aşteaptă o decizie pentru a afla dacă pot include măsura în programul de ajutoare de 1.900 de miliarde de dolari pentru atenuarea efectelor pandemiei de Covid-19, transmite Reuters şi News.ro.

Democraţii, care controlează cu o majoritate strânsă Camera Reprezentanţilor şi Senatul, încearcă să adopte politica progresistă fără să aibă nevoie de voturile republicane, printr-o manevră cunoscută sub numele de reconciliere, care le permite să acţioneze doar cu o majoritate simplă de 51 de voturi, şi nu cu cele 60 de voturi necesare in mod normale.

Ideea creşterii salariului minim la 15 dolari până în 2025, de la nivelul actual de 7,25 dolari pe oră, este în general populară, potrivit sondajului realizat de Reuters/Ipsos.

Aproximativ 59% dintre respondenţi au spus că susţin ideea, în timp ce 34% se opun.

Când li s-a spus că "creşterea salariului minim ar trebui să scoată unele familii din sărăcie, dar că economiştii guvernamentali se aşteaptă, de asemenea, la desfiinţarea unor locuri de muncă cu venituri mici, ceea ce ar face ca unele familii să ajungă într-o situaţie mai dificilă", 55% dintre respondenţi au spus că susţin măsura.

Chiar dacă un consultant al Senatului, Elizabeth MacDonough, va decide că salariul minim poate fi adoptat prin procedura reconcilierii, acest lucru nu va schimba faptul că propunerea va întâmpina opoziţie în Senat.

Democraţii nu sunt uniţi în sprijin, doi dintre ei - Joe Manchin din Virginia de Vest şi Kyrsten Sinema din Arizona - fiind împotriva ideii.

Există un sprijin mai larg în Senat pentru creşterea salariului minim cu o sumă mai mică şi nu prin reconciliere. Doi republicani din Senat, Tom Cotton şi Mitt Romney, au propus marţi creşterea salariului minim la 10 dolari pe oră.

Sondajul Reuters / Ipsos a fost realizat online, în limba engleză, la nivelul Statelor Unite, în perioada 18 - 24 februarie.

La sondaj au dat răspunsuri 4.430 de adulţi, dintre care 2.158 care s-au identificat ca democraţi şi 1.482 care s-au identificat ca republicani. Sondajul are o marjă de eroare de plus sau minus 3 puncte procentuale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. baa mincinosilor, acum minimul este de 11 $/ora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Codul Insolvenţei”
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro