Revista BURSA Construcţiilor

SONDAJ TAILENT:Aproape un sfert dintre companiile mici şi mijlocii din România confirmă nevoia de roboţi pentru digitalizarea şi automatizarea activităţii

Companii / 12 mai

Aproape un sfert dintre companiile mici şi mijlocii din România confirmă nevoia de roboţi pentru digitalizarea şi automatizarea activităţii

23,7% dintre companiile mici şi mijlocii din România confirmă că au nevoie de roboţi software pentru a accelera digitalizarea activităţii şi a creşte eficienţa operaţională prin automatizarea operaţiunilor, arată un sondaj iniţiat de Tailent, compania locală cunoscută pentru dezvoltarea de roboţi software inteligenţi care permit firmelor să automatizeze o plajă largă de procese operaţionale şi democratizează accesul la soluţiile de tip Robotic Process Automation.

Aproape jumătate (47,4%) dintre companiile care au participat la sondajul Tailent consideră că roboţii software inteligenţi sunt utili pentru a elimina acţiuni repetitive şi pentru a creşte eficienţa operaţională dintr-o organizaţie. Totodată, aproape 30% dintre companii consideră că utilizarea de roboţi software poate duce la o creştere a eficienţei muncii de la distanţă, la o dezvoltare mai rapidă a companiei şi la accelerarea digitalizării, cu efecte pozitive asupra evoluţiei business-ului.

Pentru aproape 53% dintre respondenţi, principalul avantaj al roboţilor software pentru companie ar fi creşterea eficienţei operaţionale, urmat de reducerea costurilor (31,6%) şi de creşterea vânzărilor (18,4%), oferind companiei oportunităţi de dezvoltare în direcţii noi. În plus, 39% consideră că echipa ar beneficia de sprijinul tehnologiei RPA pentru a lăsa sarcinile plictisitoare şi repetitive în seama roboţilor software inteligenţi, iar aproape 24% spun că angajaţii se vor putea ocupa astfel de activităţi mai creative. Doar 8% consideră că echipa ar putea fi reticentă la integrarea tehnologiei în procesele operaţionale ale companiei şi 29% sunt de părere că ar putea exista şi unele temeri că roboţii software ar putea înlocui anumite poziţii din companie.

"Deşi există uneori percepţia că roboţii software inteligenţi ar putea suplini în totalitate anumite joburi, realitatea este că aceştia nu fac decât să vină în ajutorul echipelor existente şi să susţină oamenii să evolueze profesional, ocupându-se de activităţi mai relevante pentru ei şi pentru compania în care lucrează. Aproape două treimi dintre companiile mici şi mijlocii care au participat la sondaj confirmă că adopţia tehnologiei Robotic Process Automation le-ar da angajaţilor posibilitatea să înveţe lucruri noi", spune Mario Popescu, CEO-ul Tailent.

Un sfert dintre companiile mici şi mijlocii din România au "angajat" deja roboţi software

RPA este o industrie care a accelerat puternic în ultimii ani, iar România a devenit deja un furnizor global important de soluţii bazate pe această tehnologie. 24% dintre companiile mici şi mijlocii participante la sondajul Tailent folosesc deja tehnologii de automatizare, iar jumătate spun că iau în calcul integrarea tehnologiei RPA în activitate anul acesta sau în viitor. Cu toate acestea, jumătate dintre companii consideră că principala barieră în implementarea roboţilor software inteligenţi este costul ridicat - deşi peste 47% spun că îl consideră o investiţie fezabilă şi avantajoasă în raport cu beneficiile -, iar peste 36% consideră că se vor confrunta cu o lipsă de pregătire a angajaţilor privind adopţia şi utilizarea tehnologiei RPA.

"Misiunea Tailent este să democratizeze accesul la roboţi software inteligenţi mai ales pentru IMM-uri şi să schimbe paradigma că tehnologia RPA e rezervată doar corporaţiilor. Roboţii dezvoltaţi pe baza soluţiilor Tailent sunt foarte accesibili din perspectiva investiţiei. Companiile pot crea un număr nelimitat de roboţi folosind Tailent Automation Platform (TAP) şi îi pot pune la treabă imediat, iar dacă nu există specialişti în companie care să poată dezvolta roboţii software, această activitate poate fi realizată de parteneri Tailent specializaţi în domeniul IT", explică Mario Popescu.

Tailent a încheiat, în ultimul an, o serie de parteneriate, parte dintr-un procesul mai amplu de expansiune desfăşurat atât în România, cât şi pe noi pieţe din Europa, America Centrală şi de Sud, SUA şi Asia. În acelaşi timp, Tailent s-a aliat recent cu compania de tehnologii de plată Visa în iniţiativa Marile Afaceri Mici, pentru a aduce soluţii de digitalizare mai aproape de startup-uri şi companii mici şi mijlocii din România.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Laptarul anunta nevoie de calciu a oamenilor.

    Reclama 100% 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro