SORIN CÎMPEANU:"Cei care lansează acuzaţiile de plagiat sunt un fel de habarnişti în domeniul educaţiei"

V.G.
Politică / 27 septembrie

"Cei care lansează acuzaţiile de plagiat sunt un fel de habarnişti în domeniul educaţiei"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, întrebat astăzi la Arad despre acuzaţiile de plagiat, că aceia care le lansează sunt un fel de habarnişti în domeniul educaţiei şi că îndrumătorul de lucrări practice pe care şi-a pus semnătura a fost realizat foarte profesionist, respectând toate regulile, în interesul studenţilor, relatează Agerpres.

"Pe cei care îşi doresc cu orice preţ să blocheze legile Educaţiei îi anunţ că nu vor reuşi să facă acest lucru chiar dacă amestecă un subiect de interes pentru milioane de copii şi tineri cu eventuale acuze la nivel personal. Lucrurile sunt total diferite, iar la nivel personal sunt oameni care nu sunt capabili să diferenţieze un îndrumător de lucrări practice sau un caiet de seminar cu o lucrare ştiinţifică. Un îndrumător de lucrări practice, a fost realizat foarte profesionist, respectând toate regulile, în interesul studenţilor. Un îndrumător de lucrări practice cuprinde monograme, cuprinde legi, cuprinde formule şi scheme de calcul, cuprinde diagrame şi tabele care nu pot fi schimbate şi care nu trebuie să fie schimbate. Cei care lansează aceste acuze sunt un fel de habarnişti în domeniul educaţiei", a spus Sorin Cîmpeanu.

"Să treci nume precum Arhimede nu era cazul, la autori", a spus Cîmpeanu despre trecerea numelui său ca îndrumător.

"Este un un mod de lucru specific, respectat întocmai pentru îndrumătoare de lucrări practice, pentru îndrumătoare de proiect şi pentru caiete de seminare, lucrări fără ISBN", a adăugat ministrul.

Cîmpeanu a mai declarat că aceia care vor să blocheze legile Educaţiei pun în antiteză lucrări ce ţin de cariera unei anumite persoane.

"Sunt curios, după ce au fost preocupaţi de o teză de doctorat susţinută în anul 2000, acum sunt preocupaţi de caiete de seminar, sunt convins că vor ajunge la lucrările de control din clasa a şaptea şi sunt convins că vor găsi că la un moment dat am copiat ceva rezolvări dintr-o culegere de probleme sau dintr-un manual de matematică, după care sunt convins că vor găsi şi ceva ciorne de prin şcoala gimnazială", a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.

El a mai afirmat că există o rezistenţă la schimbare în sistemul de educaţie şi că toate lucrurile care se pun, se pun în cheie politică, strict politică, strict politicianistă, nicidecum în interesul elevilor şi studenţilor.

"cei care fac asta sunt dintr-o anumită perspectivă analfabeţi puri, dintr-o altă perspectivă analfabeţi funcţionali", a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Jurnalista Emilia Şercan l-a acuzat, ieri, pe ministrul Educaţiei că a plagiat un curs universitar şi, de asemenea, şi-a însuşit fraudulos şi paternitatea mai multor capitole semnate anterior de alţi autori.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Demisia!

    Cu cata nesimtire si aroganta da replica Cimpeanu.

    Macar Ponta a zis ca n-a stiut, ca asa erau cutumele.... dar nesimtirea acestuia imi pare a unui securist cu spate puternic. 

    1. El e mic dar misiunea lui e mare, nu poate da inapoi pana nu-si incheie misiunea, accepta cu bucurie flagelarea criticilor daca asta e pretul educarii poporului roman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro