SORIN CÎMPEANU:"Lotul României a obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică"

S.B.
Miscellanea / 15 august

"Lotul României a obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că lotul României a obţinut patru medalii, locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată în Indonezia, informează news.ro.

"Un rezultat excepţional care urcă România pe locul al doilea «all times» în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii", a subliniat el.

"Un rezultat excepţional care urcă România pe locul al doilea «all times» în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii", a scris Sorin Cîmpeanu, duminică seară, pe Facebook.

El a prezentat rezultatele obţinute de lotul olimpic de informatică: Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - medalie de aur, Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti) - medalie de argint, Alexandru-Raul Todoran (Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" din Orăştie) - medalie de argint, Andrei-Robert Ion - medalie de bronz (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), locul al doilea în istoria Olimpiadei Internaţionale de Informatică în clasamentul pe medalii şi locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume la ediţia curentă.

Cîmpeanu a menţionat că s-a întâlnit cu aceşti elevi, în urmă cu trei săptămâni, în aeroport, la întoarcerea de la #CEOI2022, unde au câştigat 4 medalii + locul I pe echipe.

"Acum, la Olimpiada Internaţională de Informatică (ediţia 2022 - Indonezia), în aceeaşi formulă, dar coordonaţi şi însoţiţi de prof. Marius Nicoli (Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti") - Team Leader şi Andrei-Costin Constantinescu (ETH - Zurich, fost medaliat olimpic), au reuşit să strălucească din nou: 4 medalii, locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume (din 90 de ţări participante). Se cuvin mulţumiri tuturor celor care, de-a lungul anilor, au făcut posibilă o astfel de performanţă: elevi, profesori, părinţi! Este un efort structurat, conjugat, centrat şi orientat către excelenţă, un efort încununat de succes (...) Cred într-o Românie Educată in care toţi copiii si tinerii sa aibă acces la o educatie de calitate şi cred într-o Românie a performanţei prin muncă şi dedicare. Cred in justul echilibru între Excelenţă şi Echitate", a subliniat ministrul Educaţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. jos palaria pentru ei si ai lor dascali

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro