SORIN CÎMPEANU:"Părinţii vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor"

G.B
Miscellanea / 23 august 2021

"Părinţii vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor"

Părinţii vor primi un formular în care vor răspunde la întrebarea dacă îşi vaccinează sau nu copiii. Pentru asta, în fiecare şcoală va exista o persoană care va ţine legătura cu ei, spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Ministrul a vorbit la Digi24 şi despre condiţiile în care elevii ar putea merge fizic la şcoală şi atunci când incidenţa creşte peste 6 la mie.

Cîmpeanu a spus că ministerul pregăteşte formulare prin care solicită acordul părinţilor privind vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Formularele vor fi distribuite după începerea şcolii, iar părinţii vor putea răspunde cu "da" sau "nu".

"Va fi un coordonator pe fiecare şcoală, care prin intermediul diriginţilor va lua legătura cu părinţii. Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor. Formularele se vor distribui la începerea şcolii. Aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei şcoli vor lua legătura cu diriginţii şi vor stabili o cale de comunicare - fizic, online sau combinat", a explicat Cîmpeanu.

"Prin întâlniri interactive, părinţii pot adresa orice fel de întrebări. Cei cu competenţe medicale şi-au afirmat disponibilitatea de a oferi aceste răspunsuri. E o acţiune în parteneriat cu DSP şi Ministerul Sănătăţii", a adăugat el.

Ministrul a vorbit şi despre scenariile privind modul în care se vor desfăşura cursurile, în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID. El spune că o parte dintre elevi ar putea merge fizic la şcoală şi dacă incidenţa într-o localitate depăşeşte 6 la mie, cu condiţia ca acea localitate să nu intre în carantină.

"Şcoala nu ar trece integral în online. Este vorba despre al doilea scenariu care se aplică peste rata de infectare de 6 la mie. În acest scenariu, în momentul de faţă este propus ca preşcolarii - e vorba de creşe şi grădiniţe - să poată funcţiona în continuare. Este avansată ipoteza. Primul scenariu este o certitudine. Al doilea scenariu, ce vă spun acum, este în curs de discuţie şi va fi finalizat acest proces în perioada 1-3 septembrie, cu cel puţin 10 zile înainte de începerea anului şcolar", a spus ministrul.

"Scenariul principal este acela că nu vom avea localităţi care vor depăşi 6 la mie. Scenariul prioritar este acela în care şcolile vor rămâne deschise integral", a precizat el.

În cazul depăşirii aceste rate de infectare, "analizăm această ipoteză: preşcolarii - creşe şi grădiniţe - să meargă în continuare la şcoală cu prezenţă fizică, cei din clasele 0-6 să intre în online, pentru că sunt copii sub vârsta de 12 ani, care nu se pot vaccina, iar peste vârsta de 12 ani, pentru cei care se pot vaccina, se discută posibilitatea de acces în şcoală, cu prezenţă fizică, dar nu mai departe de intrarea localităţii în carantină, moment în care orice activitate neesenţială se opreşte", a spus ministrul.

Cîmpeanu a vorbit şi despre purtarea măştii de protecţie în şcoli. Aceasta va rămâne obligatorie în interior, cu două excepţii: învăţământul special şi orele de sport. Orele de educaţie fizică se vor putea desfăşura în interior, cu condiţia ca în localitate rata de infectare să fie sub 2 la mie. Dacă incidenţa creşte peste acest prag, orele de sport se vor desfăşura doar în exterior.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ca își vor vaccina copiii pentru ca acest ministru marioneta sa își construiască palat din comisionul firmelor farmaceutice și sa își ia Lamborghini pentru el și fiul sau!

    Pun si eu o intrebare retorica: ce se intampla daca, parintele e cretin sau spalat rau pe creier si accepta ca odrasla lui sa fie vaccinata, bifand in formular, dar la scoala copilul, intelegand situatia groaznica la care este supus, nu e de acord? Il iau cu fortza ciracii masonului Tampeanu, ca sa-i injecteze moartea din seringa?

    Cineva cu o fizionomie mai placuta nu s-a gasit la ministerul asta? Aceasta fata numai grija si compasiune pentru copii nu inspira.

    Cat despre formular, pare un abuz. Exista medicul de familie pe la care se trece oricum la incepu de scoala pentru adeverinta si analizele de intrare in colectivitate. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro