SORIN CÎMPEANU:''Pentru cursuri online în universităţi trebuie prevăzut în lege învăţământul hibrid şi certificare ARACIS''

G.U.
Miscellanea / 10 martie

''Pentru cursuri online în universităţi trebuie prevăzut în lege învăţământul hibrid şi certificare ARACIS''

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, astăzi, că, pentru desfăşurarea unor cursuri online în universităţi, este nevoie ca Legea Educaţiei Naţionale să prevadă posibilitatea învăţământului hibrid, iar Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior să certifice această formă de predare, informează Agerpres.

"Am creat posibilitatea, atât cât ne permite legea, a existenţei unei perioade tampon, la decizia fiecărei universităţi care îşi cunoaşte cel mai bine problemele şi modul de organizare, cu posiblitatea de recuperare a eventualelor pierderi până la finele semestrului doi. Ministerul Educaţiei este dator să respecte legislaţia în vigoare. (...) Este nevoie ca în Legea Educaţiei Naţională să prevedem o formă de învăţământ hibrid, care să poată să pună în valoare competenţele digitale achiziţionate atât de profesori, cât şi de elevi şi studenţi. Odată ce acest lucru se va întâmpla, va fi nevoie de standarde de evaluare din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii. (...) În momentul în care ARACIS certifică această formare în sistem hibrid, înseamnă că universităţile româneşti vor putea beneficia de avantajele digitalizării", a afirmat Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

Acesta a adăugat că, în prezent, statul român acordă finanţare exclusiv pentru forma de învăţământ cu frecvenţă.

"Statul român acordă finanţare exclusiv pentru forma de învăţământ cu frecvenţă. Nu a acordat şi nu acordă finanţare până în acest moment pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă sau la distanţă. În absenţa unei motivaţii solide precum starea de alertă să renunţi la sistemul de asigurare a calităţii şi să periclitezi finanţarea programelor de studii nu cred că este un lucru pe care să şi-l dorească cineva. Trebuie introdusă în legislaţia primară această formă de organizare, mai apoi trebuie standarde de evaluare, mai apoi trebuie evaluări şi abia după aceea universităţile vor putea să predea în acest mod. (...) În momentul de faţă, cadrul legal nu mai există odată cu dispariţia stării de alertă", a explicat ministrul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro