SORIN CÎMPEANU:"Pentru vaccinarea într-un cabinet medical şcolar este nevoie să avem asigurate condiţiile de infrastructură"

G.B
Miscellanea / 04 august

Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarant astăzi că pentru a se organiza vaccinarea într-un cabinet medical şcolar este nevoie să fie asigurate "toate acele condiţii de infrastructură", potrivit Agerpres.

"Pentru a organiza vaccinarea într-un cabinet medical şcolar este nevoie să avem asigurate toate acele condiţii de infrastructură. Mă refer în primul rând la nevoia de separare a fluxurilor, de evitare a intersecţiei între persoanele care se vaccinează, fie că vorbim de angajaţii în sistemul de învăţământ, fie că vorbim de copii, de elevi şi cei care participă la activităţile didactice curente. Mai exact, este vorba de acele spaţii care să permită această separare a fluxurilor, ştiut fiind faptul că elevii minori se vaccinează în prezenţa unuia dintre părinţi sau tutori legali. Suntem în curs de analiză caz cu caz care sunt acele şcoli în care infrastructura permite acest lucru. Nu numai din perspectiva disponibilităţii personalului medical, dar şi din perspectiva capacităţilor de infrastructură. (...) Am avut astăzi o întâlnire cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi. Am căzut de acord că vom susţine împreună nevoia de vaccinare nu numai a elevilor şi personalului didactic, ci şi a bunicilor, părinţilor, în centrele de vaccinare care sunt disponibile la acest moment", a spus ministrul, la Antena 3.

Potrivit acestuia, prin vaccinarea în luna august va fi asigurată imunitatea la începutul anului şcolar.

"Prin vaccinarea în luna august avem asigurată imunitatea la începutul şcolii. (...) Vor fi prezentate de către persoane credibile elemente care privesc necesitatea şi importanţa vaccinării. (...) Nu au fost stabilite la acest moment elemente de diferenţiere între elevi. (...) Nu există la acest moment nicio decizie. O decizie va fi luată în comun de către Ministerul Educaţiei, Sănătăţii şi INSP. (...) Nici în România nu există această diferenţă (n.r. între elevii vaccinaţi şi cei nevaccinaţi) şi poate să nu existe", a afirmat ministrul.

El a precizat că susţine vaccinarea, dar aceasta trebuie să rămână voluntară. "Susţin în continuare că vaccinarea trebuie să rămână voluntară", a mai susţinut Cîmpeanu.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2297
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5605
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7938
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro