Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

SORINA PINTEA: CNAS nu este în subordinea Ministerului Sănătăţii

D.D.
Politică /

CNAS nu este în subordinea Ministerului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii spune într-un interviu la RFI, în contextul în care sistemul informatic al cardului de sănătate e blocat de aproape trei săptămâni, că îi va face o propunere premierului Viorica Dăncilă referitoare la şefia CNAS. Sorina Pintea s-a ferit să spună mai clar despre ce este vorba. Ea precizează însă că "trebuie întâi să vedem care au fost cauzele care au dus la blocajul acestui sistem atât de mult timp".

Sorina Pintea declară că CNAS nu ţine de Ministerul Sănătăţii.

"Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu este în subordinea Ministerului Sănătăţii, iar sistemul informatic este gestionat doar de către cei de la CNAS. Dar pentru că sistemul informatic deserveşte partea de sănătate publică, sistemul public de sănătate, cu siguranţă ne interesează ce s-a întâmplat. Am cerut un raport asupra posibilelor probleme care au apărut. Acum 17 zile mi s-a spus că se va da un reset sistemului, pentru că există nişte blocaje care trebuie înlăturate. Mi s-a spus că astăzi, până în prânz, voi primi un raport asupra a ceea ce s-a descoperit în plus", precizează ea.

"Promisiunea preşedintelui Casei a fost că de luni, sistemul va începe să funcţioneze normal, dar din punctul meu de vedere, nu este suficient. Au fost foarte multe discuţii pe această temă, a fost făcut un audit care a scos în evidenţă faptul că sistemul are nevoie de mentenanţă. Aştept şi un raport asupra măsurilor pe care CNAS le va implementa imediat, pentru a putea rezolva această problemă", spune ministrul.

Întrebată dacă va propune demiterea şefului CNAS, Sorina Pintea a răspuns: "Voi face o propunere doamnei prim-ministru şi vă rog să-mi permiteţi să nu dezvălui acum ce propunere îi voi face doamnei prim-ministru".

Solicitată să spună dacă e vorba de postul de şef al CNAS, ministrul Sănătăţii a răspuns: "Sigur că da, este vorba de postul de şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dar eu cred că trebuie întâi să vedem care au fost cauzele care au dus la blocajul acestui sistem atât de mult timp".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS