Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Sotheby's, delistată de la New York Stock Exchange

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Sotheby's, delistată de la New York Stock Exchange

Casa de licitaţii Sotheby's nu va mai fi listată la New York Stock Exchange (NYSE), după ce noul său proprietar a transferat-o în mod oficial către BidFair USA, companie deţinută de întreprinzătorul şi colecţionarul de artă franco-israelian Patrick Drahi.

Achiziţia, anunţată în iunie anul acesta, evaluată la 3,7 miliarde de dolari, readuce sub acţionariat privat casa de licitaţii care are o existenţă de 275 de ani, conform theartnewspaper.com, care aminteşte că Sotheby's a fost listată la NYSE timp de 31 de ani.

Afacerea le permite acţionarilor - inclusiv acţionarilor angajaţi - să primească 57 de dolari în numerar pe un titlu comun Sotheby's. Conform documentelor depuse recent la Securities & Exchange Commission (SEC) din SUA, suma totală în numerar des-tinată acţionarilor companiei a fost de aproximativ 2,58 miliarde de dolari.

În urma tranzacţiei, directorul financiar al Sotheby's, Michael Goss, a părăsit funcţia, fiind înlocuit imediat cu Jean-Luc Berrebi, fostul director executiv al Yafit Sarl, administrator de fonduri din Geneva. Directorul executiv al Sotheby's, Tad Smith, a rămas pe post.

Sotheby's nu a oferit detalii legate de finalizarea vânzării sale. Tranzacţia a fost aprobată în septembrie, de 91% dintre acţionarii majoritari. Atunci, Smith a declarat: "Acesta este un moment istoric".

După ce afacerea a fost dezvăluită în iunie, unii acţionari au dat în judecată compania ca să blocheze tranzacţia.

Odinioară cea mai veche companie tranzacţionată la NYSE, Sotheby's a mai fost privatizată în 1983, când magnatul mall-urilor Alfred Taubman a cumpărat casa de licitaţii. Aceasta a fost listată din nou în 1988.

Conform Forbes, Drahi are o avere estimată la 7,7 miliarde de dolari.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS