Soţia comandantului Regimentului Azov cere eliberarea soldaţilor ucraineni din captivitatea rusă

Soţia comandantului Regimentului Azov cere eliberarea soldaţilor ucraineni din captivitatea rusă

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 24 ianuarie

Kateryna Prokopenko, soţia lui Denys Prokopenko, comandantul Regimentului Azov, Erou al Ucrainei, a subliniat că cei vii trebuie să lupte pentru cei căzuţi, cei liberi - pentru prizonieri, şi a făcut apel la toată lumea să depună toate eforturile pentru aceasta, informează news.ro.

"Îi rog pe toţi să depună toate eforturile şi să participe la eliberarea Eroilor din captivitate, să sprijine familiile celor căzuţi, să-i sprijine pe cei care se întorc din captivitate, care au nevoie de reabilitare. Apărătorii din Mariupol şi combinatul siderurgic Azovstal au arătat lumii întregi de ce sunt capabili cei care cred în Patrie şi în libertatea ei. Cei care nu vor trăda niciodată vor lupta până la sfârşit, pentru fiecare bucată de pământ ucrainean. Şi, ştiţi, este important să înţelegeţi: cei vii trebuie să lupte pentru cei căzuţi, cei sănătoşi - pentru cei răniţi, iar cei liberi - pentru prizonieri", a declarat Kateryna Prokopenko în cadrul Forumului de Securitate de la Kiev, relatează Ukrinform.

Ea a menţionat că aproximativ 2.000 de apărători ai Azovstalului se află încă în captivitate rusească. "Dintre aceştia, aproximativ 700 sunt membrii Regimentului Azov, a căror situaţie este cea mai dificilă. Mulţi sunt răniţi de la apărarea Azovstalului sau din cauza torturii. Sunt şi multe femei", a precizat Prokopenko. Potrivit acesteia, uciderea în masă a prizonierilor de război la penitenciarul din Olenivka a devenit unul dintre cele mai tragice evenimente din istoria Ucrainei independente.

"Cel puţin 50 de membri ai Regimentului Azov au fost ucişi, iar aproximativ 100 au fost răniţi. Un atac terorist planificat de ruşi, explozibili plasaţi, dorinţa de a păcăli pe toată lumea cu un basm despre HIMARS, eliminarea luptătorilor - acesta este modul în care trăieşte Rusia, atât la propriu, cât şi la figurat. Dar vor fi pedepsiţi cei vinovaţi? Misiunea ONU de investigare a tragediei a fost desfiinţată, iar Crucea Roşie încă nu poate vizita taberele de prizonieri de război ucraineni", a declarat Prokopenko. Ea a subliniat că apărătorii de la Mariupol au avut o forţă extraordinară a spiritului de victorie, a dragostei pentru Patrie. Având mai puţine arme decât inamicul, ei au făcut imposibilul, atrăgând forţele inamicului spre ei şi dând timp altor oraşe să se pregătească.

"Putem vorbi mult timp despre crimele Rusiei în Mariupol. Imaginaţi-vă că toate crimele lumii au fost localizate acolo. Jafuri, violenţe, folosirea civililor ca scuturi, focuri de armă asupra civililor şi obiectelor critice, uciderea prizonierilor de război pe loc.

De exemplu, este cunoscut un fapt confirmat: Dan Zvonyk, un membru al Regimentului Azov, care a fost capturat în aprilie. El a fost torturat, iar mai târziu fotografia sa a fost trimisă mamei sale. Toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi venit Rusia", a subliniat Prokopenko. Armata ucraineană a apărat oraşul Mariupol timp de peste 80 de zile. La 16 mai, a început evacuarea apărătorilor din combinatul siderurgic Azovstal, blocat de invadatorii ruşi, care a durat câteva zile.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Si eu cer dublarea salariului a carui putere de cumparare a fost injumatatita in captivitatea hiperinflationista.

  AM SI EU UN APEL , CATRE TOVARASA PROKOPENKO : CETATEANA , A UCRAINEI CELE SFINTE !!!!!!!! SI DREPTE !!!!!!!! SI MAI ALES , IUBITOARE DE ADEVAR !!!!!!!!!!!! DA TE ROG , SI UN APEL IN LUMEA INTREAGA , CA SA SE INFIINTEZE UN TRIBUNAL INTERNATIONAL , CARE SA ANCHETEZE , SA CONDAMNE SI SA PEDEPSEASCA UNITATILE MILITARE ALE ARMATEI UCRAINEI , CELE ALE GARZII NATIONALE UCRAINENE , SI CELE ALE TRUPELOR DE SECURITATE ALE TARII DUMITALE , CARE , FARA SA FIE ATACATI DE NIMENI , AU DAT NAVALA IN REGIUNEA DONBASS , UNDE A MACELARIT ''''''' LA GURA TEVII ''''''', IN ANII 2014 - 2015 , INTRE 10.000 SI 12.000 DE CIVILI DE NATIONALITATE RUSA , FEMEI , BATRANI SI COPII DE TOATE VARSTELE , I-AU STRIVIT SUB SENILELE TANCURILOR S-AU LE-AU DAT FOC LA CASE ............... CINSTITII AMERICANI , CANADA SI OCCIDENTUL , S-AU INTORS ATUNCI '''''' CU SPATELE ''''''', AFIRMAND MAI TARZIU , CA ''''''' NU ERA TREABA NOASTRA CA SA NE BAGAM ACOLO ......... """ ; DAR , ACUM , E TREABA VOASTRA SA ALIMENTATI CONFLICTUL , CU FEL DE FEL DE ARME ???????????? UNDE E ADEVARUL SI DREPTATEA , TOVARASA PROKOPENKO ???????????? CE TIE NU-TI PLACE , ALTUIA NU-I FACE ............. UNDE ERAI , CA FEMEIE , CAND FEMEILE RUSOFONE ERAU MACELARITE , IN DONBASS-ul DUMITALE IUBIT ?????? DE CE N-AI LUAT ATITUDINE SI N-AI TIPAT PE LA TELEVIZIUNI , DESPRE MONSTRUOZITATEA CARE SE DESFASURA ACOLO ????????? N-AI TINERE DE MINTE , PROKOPENKO ?????? A-TI CUMPAR EU , NISTE LECITINA , CA SA IEI , DACA ESTI FEMEIE SARACA ............. PAI VEZI ??????? DE-AIA N-ARE URSUL COADA , PROKOPENKO : CA I-A FURAT-O , VULPEA UCRAINIANA , CEA VICLEANA .......................... IZBAVESTE-NE DOAMNE , DE CEL VICLEAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

  1. n-o sa gaseasa nimic ca macelaritii aia au existat doar in propaganda ruseasca

   Daca este adevarat ceea ce spune ca au facut ucrainienii( a mai spus cineva ca exista o Rezolutie ONU pe aceasta tema) atunci ce o sa facem? Sau si atunci o sa zicem ca este propaganda rusa? As vrea sa nu fie adevarat, DAR DACA?.....

   sadirea indoielii, lectie obligatorie in manualul trolesc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro