Spania, Irlanda, Belgia şi Malta doresc ca liderii UE să ceară încetarea focului în Gaza

S.B.
Internaţional / 10 decembrie 2023

Spania, Irlanda, Belgia şi Malta doresc ca liderii UE să ceară încetarea focului în Gaza

Spania, Irlanda, Belgia şi Malta doresc ca liderii Uniunii Europene să dezbată săptămâna viitoare situaţia din Gaza şi să solicite împreună o încetare a focului umanitară de durată care să pună capăt conflictului, se arată într-o scrisoare adresată preşedintelui reuniunilor la nivel înalt ale UE, informează news.ro.

Liderii celor 27 de state membre ale UE se vor reuni în 14-15 decembrie la Bruxelles pentru a discuta despre ajutorul acordat Ucrainei, despre combaterea agresiunii ruseşti şi despre o revizuire a bugetului UE pe termen lung. Situaţia din Orientul Mijlociu se află, de asemenea, pe ordinea de zi.

Scrisoarea celor patru prim-miniştri, adresată preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, care prezidează summiturile UE, subliniază gravitatea războiului dintre Israel şi Hamas în Gaza şi posibilitatea ca acest conflict să se extindă în întreaga regiune.

În scrisoare se arată că liderii UE ar trebui să ajungă la o poziţie comună pentru a "cere de urgenţă părţilor să declare o încetare a focului umanitară de durată care să poată duce la încetarea ostilităţilor" şi să ceară măsuri pentru protejarea imediată a civililor din Gaza.

Cele patru ţări, care au criticat anterior Israelul pentru modul în care a gestionat conflictul, au solicitat organizarea cât mai curând posibil a unei conferinţe internaţionale de pace despre Gaza pentru a se discuta despre crearea unui stat palestinian alături de Israel.

De asemenea, cele patru ţări au declarat că, pentru a preveni extinderea violenţelor în Cisiordania, ar trebui îngheţate bunurile coloniştilor israelieni violenţi care atacă populaţia palestiniană strămutată.

Vineri, Statele Unite au respins prin veto o propunere a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite privind o încetare imediată a focului din motive umanitare în războiul dintre Israel şi Hamas în Gaza, izolând astfel Washingtonul din punct de vedere diplomatic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9690
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2072
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8022
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.2209

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb