Sparking Capital obţine acordul de autorizare în calitate de fond şi administrator de fonduri de investiţii alternative de la ASF

S.B.
Piaţa de Capital / 28 iulie

Sparking Capital obţine acordul de autorizare în calitate de fond şi administrator de fonduri de investiţii alternative de la ASF

Sparking Capital obţine din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară din România acordul de autorizare în calitate de fond de investiţii alternativ, în vederea consolidării cadrului de funcţionare pe piaţa locală de capital.

Au fost aprobate atât solicitarea de înregistrare Sparking Capital în calitate de administrator de fonduri de investiţii alternative A.F.I.A şi înscrierea în registrul public al A.S.F, cât şi autorizarea în calitate de fond de investiţii alternative F.I.A.

Astfel, Sparking Capital este primul fond de investiţii alternative cu capital de risc, care investeşte în companii de tehnologie, înregistrat de A.S.F în România, în baza legislaţiei nou aprobate.

Vlad Panait, Managing Partner & Founder Sparking Capital - "Suntem bucuroşi că am reuşit să finalizăm procesul de autorizare A.S.F şi să fim primul fond cu capital de risc care investeşte în companii de tehnologie înregistrat în România. Ne-am propus să continuăm planurile de investiţii pe plan local şi să contribuim în mod constant la dezvoltarea ecosistemului local de start-up-uri. Până la jumătatea anului 2023 avem ca obiectiv major 4-5 investiţii noi şi o proiecţie de buget de peste 3,5 milioane de euro."

De la înfiinţare până în prezent, compania a investit în start-up-uri locale de tehnologie aproximativ 3 milioane de euro, la care se adaugă 6 milioane de euro investite de co-investitori.

Cristian Negruţiu, Founding Partner Sparking Capital - "Autorizarea primită din partea A.S.F România reprezintă un pas înainte pentru compania noastră şi o dovadă în plus că dorim să contribuim la dezvoltarea mediului antreprenorial românesc într-un mod cât mai sustenabil. Sperăm într-o simplificare a procesului de autorizare şi a legislaţiei, în aşa fel încât tot mai multe fonduri cu capital de risc să aleagă înregistrarea în România. Nu în ultimul rând, dorim să mulţumim echipei A.S.F. pentru deschidere şi înţelegere, precum şi partenerilor noştri de la Boanţă, Gîdei şi Asociaţii pentru suportul juridic acordat în procesul de autorizare."

Misiunea Sparking Capital este aceea de a contribui la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial local prin investiţii constante, transfer de know-how şi abilităţi, coaching şi mentoring pentru echipele de fondatori, direct sau prin intermediul partenerilor, în aşa fel încât să îşi atingă potenţialul. Totodată, compania îşi propune ca obiectiv să ofere investitorilor câştiguri brute superioare altor clase de active.

Vlad Sarca, Partener Sparking Capital - "Ne dorim să investim în echipe de antreprenori care au dezvoltat produse cu adevărat inovatoare şi să sprijinim activ expansiunea internaţională a produselor software dezvoltate în România. Majoritatea companiilor în care am investit până acum oferă soluţii software unor clienţi din Europa, America, Asia, Africa chiar şi Australia, iar investiţiile de care au beneficiat au contribuit la dezvoltarea lor accelerată şi la crearea a peste 130 de locuri de muncă."

Din portofoliul Sparking Capital fac parte în prezent 12 start-up-uri locale, care provin din verticalele travel-tech, consumer-tech, marketing-tech, fin-tech, prop-tech, automatizari inteligente, fitness-tech, tehnologie IA de recunoaştere a vorbirii, economie circulară ş.a.m.d. Printre acestea se regăsesc Questo, Evertoys, ProductLead, Symphopay, Bright Spaces, EcoTree, Instant Spaces, Bankata, Vatis Tech, Sypher, KFactory şi Hyperhuman.

Pe lângă investiţii, Sparking Capital analizează şi evaluează constant potenţialul ecosistemului local de start-up-uri. Astfel, conform specialiştilor Sparking Capital, printre cele mai promiţătoare categorii unde start-up-urile locale pot inova şi se pot dezvolta în următoarea perioadă sunt securitatea cibernetică, eficientizarea şi automatizarea proceselor repetitive (RPA), gaming şi fin-tech.

"În România avem competenţe în RPA, securitate cibernetică, gaming, crypto, fin-tech şi nu numai. Abilităţile tehnice ale programatorilor sunt la nivel european, însă la costuri mai mici faţă de cele din vestul Europei.Toate aceste aspecte răspund la trendurile globale pe care le putem observa de o bună perioadă de timp. Eficientizarea şi automatizarea proceselor repetitive (RPA) reprezintă o nevoie acută pentru companiile care îşi doresc creşterea productivităţii, ameninţările cibernetice accentuate şi mai mult de conflictul de la graniţele României impun măsuri suplimentare de protecţie, copiii sunt nativi digital de la câţiva ani, ceea ce oferă industriei de gaming perspective noi de dezvoltare, iar costurile şi comisioanele bancare mari creează mediul propice dezvoltării de noi soluţii fintech. ", a adăugat Vlad Panait, Managing Partner & Founder Sparking Capital

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ahaa.

    Iar voi o sa administrati Siful creat de Bnet? 

    :)) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

18 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8793
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8008
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0325
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7839
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.7882

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro