Spital nou, de 100 milioane euro, la Galaţi

ANA FELEA
Miscellanea / 14 septembrie

Spital nou, de 100 milioane euro, la Galaţi

Autorităţile din judeţul Galaţi intenţionează să construiască un spital nou în Municipiul Galaţi, potrivit anunţului făcut pe pagina de Facebook de către Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean: "Am demarat studiile de fezabilitate, expertizele tehnice şi studiile de teren pentru a construi de la zero o unitate medicală nouă în curtea Spitalului Judeţean. Clădirea va avea nouă etaje, cu o suprafaţă totală de peste 31.000 de metri pătraţi. În noua clădire, care va respecta standardele europene şi va fi dotată cu echipamente medicale performante, vor funcţiona blocul operator, terapia intensivă (75 de paturi), chirurgia toracică, neurochirurgia, chirurgia vasculară, compartimentul arşi, oncologia şi neurologia. Astfel, va creşte numărul de paturi de la terapie intensivă şi vor fi amenajate cel puţin 25 de săli de operaţie, cu 50% mai mult faţă de cele existente în prezent. Investiţia este estimată, în acest moment, la peste 100 de milioane de euro, iar proiectul va fi depus spre finanţare pe fonduri europene".

Sute de pacienţi salvaţi în urma unei investiţii făcute în urmă cu un an

Sute de bolnavi au fost salvaţi într-un an de zile, ca urmare a unei investiţii, în premieră pentru Regiunea SE, făcute în 2020. Este vorba despre secţia de cardiologie intervenţională dată în folosinţă în septembrie anul trecut.

" În urma cu un an, la Spitalul Judeţean avea loc o premieră în medicina gălăţeană. O echipă condusă de şeful Departamentului de Cardiologie Intervenţională de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, dr.Lucian Câlmâc, a montat primul stent unui pacient cu afecţiuni cardiace grave. De atunci, zeci de vieţi au fost salvate la Galaţi cu ajutorul cardiologiei intervenţionale. În plus, de câteva luni, la Galaţi se fac şi implanturi de stimulatoare cardiace pentru pacienţii cu grave probleme de ritm cardic. Astfel, în ultimul an s-au făcut peste 130 de coronarografii şi au fost montate peste 100 de stenturi de stenturi şi stimulatoare cardiace. Întreaga procedură este gratuită pentru pacienţi, deoarece Consiliul Judeţean asigură costurile acestor dispozitivele medicale care salvează vieţi", a anunţat Costel Fotea.

De asemenea, autorităţile judeţene au alocat fonduri pentru amenajarea unei secţii dedicată cardiologiei intervenţională: "Lucrăm intens şi la amenajarea unei secţii dedicată cardiologiei intervenţională, pe care o vom dota cu peste 160 de echipamente medicale. Spitalul Judeţean este singura unitate medicală din regiunea noastră unde se realizează astfel de intervenţii. Noua secţie va avea 12 saloane cu grup sanitar propriu, dotate cu tot mobilierul necesar, spaţiu medical special amenajat pentru montarea de stenturi şi stimulatoare cardiace cabinete medicale şi oficiu alimentar. Fondurile pentru realizarea lucrărilor şi pentru achiziţionarea dotărilor sunt asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean".

Investiţia făcută reprezintă o necesitatea pentru judeţul Galaţi, dar şi pentru cele aflate în apropiere, dat fiind faptul că până anul trecut, când a avut loc prima intervenţie, bolnavii din Galaţi şi Brăila erau nevoiţi să meargă la centrele specializate din Bucureşti şi Iaşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro