Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Spitalul Judeţean Constanţa va avea un nou compartiment ATI de neonatologie

A.P.
Miscellanea /

Spitalul Judeţean Constanţa va avea un nou compartiment ATI de neonatologie

Nou-născuţii din sud-estul ţării vor putea beneficia în curând de o secţie modernă de neonatologie, prin achiziţionarea şi instalarea unor echipamente medicale necesare funcţionării Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Judeţean Constanţa, potrivit Agerpres.

Următoarea etapă o reprezintă obţinerea de către spital a avizului şi a autorizaţiei de funcţionare necesare, moment în care noua secţie va fi deschisă şi va putea primi până la 30 de nou-născuţi care necesită îngrijiri medicale.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, investiţia se ridică la o valoare totală de 2.060.000 milioane de euro, fonduri puse la dispoziţie de Fundaţia Vodafone România (1.540.000 de euro), Asociaţia Dăruieşte Aripi (280.000 de euro) şi Asociaţia Inima Copiilor (240.000 de euro).

În septembrie 2019, Fundaţia Vodafone România a finalizat lucrările de renovare şi modernizare la standarde europene a compartimentului, precum şi dotarea acestuia cu o soluţie de telemedicină.

"Lucrările de renovare şi modernizare a Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din Spitalul Judeţean Constanţa au demarat în august 2017. (...) Pe lângă renovarea, reamenajarea spaţiului şi dotarea cu mobilier, noua secţie beneficiază şi de o soluţie de telemedicină modernă, care permite transmiterea securizată de imagini şi parametri medicali, în timp real, urmărirea de la distanţă a semnelor vitale ale pacienţilor şi organizarea de videoconferinţe pentru personalul medical", precizează sursa citată de Agerpres.

Anual, în Secţia de Terapie Intensivă Neonatală primesc îngrijire peste 1.000 de copii născuţi cu afecţiuni medicale sau prematur din judeţele Constanţa,Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila şi Galaţi, iar aceasta nu mai fusese renovată, decât parţial, din 1968, anul construirii spitalului.

Mai jos sunt câteva precizări pentru clarificarea contribuţiei fiecărui partener în cadrul acestui proiect, după cum urmează:

1. Contribuţia Fundaţiei Vodafone Romania (si a asociaţiilor partenere - Asociaţia Dăruieşte Aripi şi Asociaţia Inima Copiilor) a constat in :

· Finanţarea lucrărilor de renovare, reamenajare a spaţiului şi dotare cu mobilier nou a Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din Spitalul Judeţean Constanţa, finalizate în septembrie 2019

· Instalarea unei soluţii de telemedicină modernă, care permite transmiterea securizată de imagini şi parametri medicali, în timp real, urmărirea de la distanţă a semnelor vitale ale pacienţilor şi organizarea de videoconferinţe pentru personalul medical, în septembrie 2019

· Investiţia totală pentru cele enumerate mai sus s-a ridicat la 2.060.000 milioane de euro

2. Contribuţia Consiliului Judeţean Constanţa a constat în:

· Achiziţionarea şi instalarea echipamentelor medicale necesare funcţionării Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală, anunţate ieri, 21 septembrie 2020

· Dotarea Spitalului Judeţean cu un generator electric pentru suplimentarea energiei electrice necesară Secţiei

· Această investiţie s-a făcut din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa

3. Următoarea etapă este obţinerea avizului şi a autorizaţiei de funcţionare necesare, de către Spitalului Judeţean Constanţa, pentru ca acest Compartiment să poată deveni funcţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

28 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1525
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5548
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3881
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0990

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie