SPITALUL JUDEŢEAN NEAMŢ:Aparatura din secţia ATI în care s-a declanşat incendiul era nouă, cu o durată de folosire de aproximativ un an

A.B.
Miscellanea / 15 noiembrie 2020

Aparatura din secţia ATI în care s-a declanşat incendiul era nouă, cu o durată de folosire de aproximativ un an

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ precizează că cele două secţii ATi au aviz de la DPS cu privire la circuite, iar zona în care au fost făcute intervenţii pentru extindere nu este funcţională şi se află într-o zonă diferită de cea în care a izbucnit incendiul. "Aparatura din secţia ATI în care s-a declanşat incendiul era nouă, cu o durată de folosire de aproximativ un an", mai arată sursa citată, conform News.ro.

"Ca urmare a unor speculaţii făcute în spaţiul public cu privire la motivele care au condus la provocarea incendiului din salonul ATI, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ explică faptul că modificările realizate în vederea extinderii secţiei de ATI pentru a putea prelua un număr mai mare de pacienţi pozitivi nu au afectat în niciun fel activitatea din salonul unde s-a produs incendiul. Cele două secţii ATI au aviz de la DSP cu privire la circuite. Zona în care s-a intervenit pentru extindere nu este funcţională şi se află într-o zonă diferită faţă de cea în care s-a produs incendiul. În acelaşi timp, precizăm faptul că aparatura din secţia ATI în care s-a declanşat incendiul era nouă, cu o durată de folosire de aproximativ un an", a transmis conducerea SJU Neamţ, într-un comunicat de presă remis duminică News.ro.

Sursa menţionată reaminteşte "faptul că o anchetă se află în derulare şi specialiştii sunt cei care vor stabili cauzele producerii acestui incendiu".

"Facem apel la reprezentanţii instituţiilor statului să dea dovadă de responsabilitate şi să încerce să nu ofere variante care nu sunt reale şi nu fac decât să deruteze şi mai mult opinia publică. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ nu doreşte să intervină în niciun fel în politica editorială a mass mediei, solicitând, totuşi, pentru o corectă informare a cetăţenilor, ca informaţiile oferite să fie însoţite şi de punctul de vedere al unităţii medicale", mai transmite sursa amintită.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro