Abonament gratuit

Sport pus în slujba "faptelor bune"

Ziarul BURSA #Lifestyle /

Sportul poate schimba vieţi şi nu doar pe cele ale profesioniştilor care îşi fac din asta un mod de viaţă. Turneul "Tenis pentru Fapte Bune", organizat de Asociaţia The Social Incubator pentru jucători amatori, va avea loc în Capitală, în zilele de sâmbătă şi duminică, scopul său fiind de a susţine cauza tinerilor defavorizaţi din ţara noastră, în special a celor ce părăsesc sistemul de protecţie a copilului.

Organizatorii au anunţat că s-au înscris peste 50 persoane din comunitatea de business (asigurări, consultanţă, bănci, telefonie mobilă, telecomunicaţii, transport, antreprenori din diferite domenii) si media. Scopul turneului Tenis pentru Fapte Bune este implicarea comunităţii în vieţile tinerilor instituţionalizaţi şi strângerea de fonduri pentru sprijinirea lor în procesul de integrare socio-profesională. Peste 3.500 de tineri părăsesc anual sistemul de protecţie, nepregătiţi pentru o viaţă independentă şi sunt marginalizaţi de către societate şi expuşi unei game extinse de riscuri. Ca efect al lipsei de integrare, mulţi dintre ei rămân pe străzi şi chiar devin victime ale traficului de persoane sau de droguri. Doar 1 din 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecţie se angajează legal. În efortul de a schimba aceste statistici, toate fondurile strânse în urma turneului vor fi direcţionate către programele asociaţiei de sprijinire a tinerilor defavorizaţi: mentorat, tutorat, consiliere vocaţională şi psihologică, vizite exploratorii, ateliere tematice, stagii de practică şi educaţie non-formală în vederea angajării şi integrării lor în societate. "Ne propunem prin acest turneu să creştem nivelul de conştientizare al publicului larg asupra problemelor sociale cu care se confruntă tinerii defavorizaţi din România şi să creăm un cadru concret prin care comunitatea să se poată implica direct în susţinerea lor şi avem convingerea că Tenis pentru Fapte Bune va avea un impact semnificativ în vieţile acestor tineri.", a declarat Adriana Preda, Director Executiv al Asociaţiei The Social Incubator.

Turneul se bucură de susţinerea multor personalităţi din lumea sportului, printre care: Alexandra Cadanţu, Ana Bogdan, Ana Maria Brânză, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu şi Monica Roşu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie