Abonament gratuit

SPORTRepornirea competiţiilor rămâne în ceaţă

D.N.
Ziarul BURSA #Sport /

Conducerea UEFA habar nu are cum se vor finaliza competiţiile europene anul acesta, deşi afişează o poziţie intransigentă în raport cu federaţiile naţionale, care la rândul lor nu ştiu cum să pună punct propriilor campionate.

Sunt avansate date, după care totul e lovit de nulitate şi discuţia se reia de la capăt. UEFA a anunţat într-un comunicat că nu există în acest moment o dată limită pentru încheierea ediţiei 2019/2020 a Ligii Campionilor: "Preşedintele a fost foarte clar în privinţa faptului că nu precizează o dată anume pentru încheierea sezonului. UEFA analizează în prezent toate opţiunile pentru încheierea sezonului în campionatele naţionale şi cupele europene, în legătură cu Asociaţia Europeană a Cluburilor şi cu ligile europene, în cadrul unui grup de lucru înfiinţat la 17 martie. Prioritatea tuturor membrilor acestui grup este menţinerea sănătăţii publice. Este vorba de găsirea unor date pentru a se încheia toate competiţiile. Sunt analizate diferite opţiuni de disputare a meciurilor în iulie şi august dacă este necesar, în funcţie de data reluării campionatelor şi de autorizarea acestui lucru de către autorităţi". Această reacţie vine după ce, într-un interviu prin Skype acordat canalului german ZDF, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a anunţat luna august ca termen pentru încheierea competiţiilor Liga Campionilor şi Liga Europa, aflate acum cel puţin în faza optimilor de finală. "Iulie-august mi se pare a fi o perioadă favorabilă pentru a încheia competiţiile noastre europene. Pe de altă parte, încheierea acestor competiţii în septembrie şi octombrie ar fi fără îndoială prea târziu".

"Bâlbe" au existat şi în ceea ce priveşte meciurile de baraj, amânate din martie în iunie, după care în septembrie, iar acum nu mai există nicio dată certă. Concluzia este că fotbalul va reporni, dar nu se ştie când va avea loc acest lucru.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avut o întrevedere cu reprezentanţii celor mai importante competiţii de pe continentul nord-american, între care NBA, NFL, NHL, Major League Baseball şi Major League Soccer, informează Reuters. Preşedintele le-a transmis acestora că îşi doreşte ca toate întrecerile să se reia cât mai curând posibil, cu spectatori în tribune: "Vreau fanii înapoi pe arene! Oricând vom fi pregătiţi. Cât de repede putem, bineînţeles. Nu vă pot da o dată, dar aş spune că o să fie mai curând, decât mai târziu. Şi fanii vor să se întoarcă. Ei vor să vadă baschet şi baseball şi fotbal şi hochei, ei vor să vadă sportul lor preferat. Ei vor să meargă la cluburile de golf şi să inspire nişte are curat, proaspăt şi frumos". În SUA, din cauza pandemiei de coronavirus, campionatele NBA şi NHL au fost întrerupte în martie, iar startul celor de baseball şi fotbal (soccer) a fost amânat. Trump este convins că întrecerea de fotbal american va începe la data stabilită, 10 septembrie, dar guvernatorul statului California, Gavin Newsom, nu este convins că va fi posibil.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS