Videoconferinţa “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”Videoconferinţa “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”

SPORT ŞI BANICSM Bucureşti,la "doi paşi" de trofeul Ligii Campionilor

D.N.
Ziarul BURSA #Sport /

CSM Bucureşti,la "doi paşi" de trofeul Ligii Campionilor

Evenimentul primăverii, din punctul de vedere al sporturilor de echipă autohtone, va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Budapesta. Cele mai bune patru echipe al Europei de handbal feminin se vor întâlni în "Final Four-ul" Ligii Campionilor pe 6 şi 7 mai în capitala Ungariei.

CSM Bucureşti va juca pe 6 mai, în semifinalele, în Papp Laszlo Arena din Budapesta, cu Vardar Skopje, de la ora 18.30, într-o reeditare a penultimului act din 2016. În cealaltă semifinal se vor întâlni Gyor ETO KC şi Buducnost Podgorica. Pe 7 mai sunt programate finala mică (de la ora 16.15) şi finala competiţiei (18.45). CSM Bucureşti este deţinătoarea trofeului, câştigat anul trecut la Budapesta, după ce a învins-o în finală pe Gyor. Conducerea clubului bucureştean a cerut organizatorilor 1.250 de bilete, echipa urmând să beneficieze de o galerie consistent în cele două meciuri pe care le va disputa. În acest moment, fetele de la CSM Bucureşti alcătuiesc cea mai de succes echipă sportivă autohtonă, tocmai de aceea şi interesul publicului este unul foarte mare în ceea ce le priveşte.

Antrenorul suedez Per Johansson este foarte nerăbdător înaintea turneului de la Budapesta: "Mă simt ca un copil în Ajunul Crăciunului, aşteptând turneul Final Four. Am avut o săptămână normală, am exersat lucruri normale şi începem să ne pregătim pentru Vardar, vom analiza jocul său şi vom crea o tactică de joc. Sunt încântat şi abia aştept turneul Final Four"'. La fel de nerăbdătoare este şi Paula Ungureanu, portarul echipei noastre: "Aştept Final Four-ul cu speranţe maxime. Îmi doresc enorm să facem o treabă bună şi, de ce nu?, să ridicăm încă o dată trofeul deasupra capului. Presiunea acum va fi mult mai mare pe echipa noastră. Suntem campioane, iar dacă anul trecut lumea ne-a privit oarecum ca pe un outsider, din acest sezon lumea ne-a tratat cu mai mult respect şi s-a focalizat mult mai mult pe noi. Eu simt că avem o echipă foarte puternică, dornică de a face performanţă. Consider că suntem o echipă în formă maximă, o dată ce am reuşit să accedem în Final Four. Îmi doresc enorm să câştig Liga Campionilor. Am mai jucat finală, semifinale, dar nu am reuşit să câştig niciodată trofeul. E un trofeu care îmi lipseşte".

Într-o situaţie mai puţin clară din punct de vedere emoţional se află Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii, transferată în această primăvară la CSM Bucureşti, dar care la acest turneu final va evolua pentru Buducnost, fiind încă sub contract cu această formaţie: "Mi-ar plăcea foarte mult să reuşesc încă o dată în Champions League cu Buducnost, înainte de a părăsi clubul. A fost fantastic să câştig Final Four cu echipa, acum doi ani, şi am avut patru ani extraordinari al club. Va fi dificil să spun "la revedere', dar ar fi frumos să o fac printr-un nou titlu în Champions. Cred că e momentul potrivit să plec. Şi alte jucătoare o vor face, iar Buducnost va construi o echipă nouă, cu talente tinere, care vor avea un rol important în pregătirea naţionalei Muntenegrului pentru JO 2020. Cred că în câţiva ani, Buducnost va fi din nou o echipă de top. Acum, să câştig Liga Campionilor cu ea din nou ar fi extraordinar. Însă, suntem doar una din cele patru echipe calificate pentru turneul Final4 de la Budapesta de luna viitoare. În acest sezon am fost un pic inconstante, am avut mai multe suişuri şi coborâşuri, mai ales în grupa principal. E posibilă o finală cu CSM Bucureşti sau cu Vardar. Tot ce putem face este să jucăm cât putem de bine şi să le arătăm adversarelor că nimeni nu obţine o victorie uşoară cu Buducnost".

CSM Bucureşti este finanţată din bani publici, iar bugetul clubului pentru toate secţiile sportive (atletism, baschet, handbal, motociclism, rugby, şah, tenis, volei) este de aproximativ 20 de milioane de euro, secţiei de handbal fiindu-i alocaţi aproximativ 20% din bani. Cu un buget consistent, echipa de handball a reuşit câteva mutări interesante pe piaţa transferurilor în această primăvară, echipa propunându-şi şi pentru anul viitor aceleaşi obiective de top, câştigarea competiţiei interne şi a Ligii Campionilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Mult.....mult SUCCES fetelor.Macar prin voi sa mai avem bucurii....

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Le SPULBERA Cristina Neagu in finala, nu vor avea nici o sansa !

   HAI CRISTINA !

   De ce sa tin cu csm-ul ? Sa imi ranjeasca iar in nas TZOAPA NATIONALA de la primarie ??!!?? 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS