DIGI Comunications

Sportul autohton concurează pentru finanţare

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 17 februarie

Elisabeta Lipă

Elisabeta Lipă

Finanţarea sportului a reprezentat mai mereu în ultimii 30 de ani o problemă care a generat discuţii ample şi controverse. De multe ori s-a vorbit de subfinanţare şi de neglijarea de către autorităţi a mişcării sportive.

Sub semnul crizei sanitare, sportul are nevoie, mai mult ca niciodată, de ajutor. Reprezentanţii Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, ai Ministerului Tineretului şi Sportului şi preşedinţii Comisiilor pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor şi Senat s-au întâlnit pentru identificarea unor soluţii de finanţare în domeniul sportului prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit COSR: "Cea de a doua întâlnire între reprezentanţii Comisiei pentru Educaţie, Promovare şi Dezvoltare (CEPD) a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) şi ministrul Tineretului şi Sportului Eduard Novak, alături de echipa Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), preşedinţii Comisiilor pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor şi Senat, precum şi reprezentanţii Institutului Naţional pentru Cercetare în Sport, a avut la sediul MTS. Grupul de lucru a discutat despre identificarea unor soluţii de finanţare în domeniul sportului prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)".

Elisabeta Lipă, vicepreşedinte al COSR şi preşedinte al CEPD, s-a declarat optimistă în ceea ce priveşte succesul acţiunii: "Trebuie să ne unim cu toţii forţele pentru a reuşi în acest demers! Este o oportunitate uriaşă şi este obligatoriu ca sportul să fie prins în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru că anul 2020 a fost unul care a afectat considerabil întreaga societate, inclusiv sportul, prin măsurile şi restricţiile impuse de această pandemie. Fără investiţii şi fără să creăm o bază solidă nu putem avea copii sănătoşi şi nici performanţă". Materialul cu propunerile de reforme pe sport dorite a fi prinse în PNRR urmează a fi finalizat până mâine, iar apoi prezentat de MTS la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Mai multe federaţii sportive sunt în acest în pragul colapsului din toate punctele de vedere, lipsesc banii,lipsesc competiţiile şi încep să ...lipsească şi sportivii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9205
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1335
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4728
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6802
Gram de aur (XAU)Gram de aur231.4488

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro