SSIF Broker vrea să verifice creditele şi tranzacţiile din grupul "Boromir"

M.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 august 2015

SSIF Broker vrea să verifice creditele şi tranzacţiile din grupul "Boromir"

Acţionarii "Boromir Prod" (SPCU) vor discuta, la adunare generală din 9 septembrie, aprobarea înfiinţării unui comitet de control, format din trei reprezentanţi ai acţionarului SSIF Broker, pentru a analiza situaţia privind garanţiile acordate instituţiilor de credit sau altor entităţi pentru creditele (sumele) utilizate de alte companii din cadrul grupului Boromir, analiza dosarelor preţurilor de transfer pentru tranzacţiile efectuate între societăţi din grupul Boromir sau alte persoane fizice/juridice afiliate şi/sau neafiliate în perioada 2010-2015, respectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în Societăţile pe Acţiuni, conform convocatorului completat la solicitarea SSIF Broker.

Comitetul de control va avea acces la toate documentele contabile şi financiare ale societăţii şi va elabora un raport ce va fi publicat de societate pe site, potrivit raportului citat.

SSIF Borker deţine 7,267% din capitalul social al "Boromir Prod".

Acţionarii companiei trebuie să decidă, pe 9 septembrie, aprobarea unui împrumut de 18 milioane de lei pentru investiţii, de la ING, şi, de asemenea, să ratifice anumite facilităţi de credit existente.

Facilitatea de la ING ar include şi un overdraft pentru achiziţie de stocuri, de 6,8 milioane de lei.

Astfel, pe ordinea de zi, se află ratificarea actualelor valori ale facilităţilor aferente contractului de împrumut din 2004 - overdraft şi scrisori de garanţie de 6,5 milioane euro şi linie de scrisori de garanţie în sumă iniţială de 14 milioane lei, majorată temporar la 15 milioane lei, până în luna decembrie 2014.

De asemenea, acţionarii trebuie să ratifice valorile facilităţilor aferente contractului din aprilie 2010 - credit de investiţii în valoare de 18 milioane lei (sold 14 milioane lei), credit investiţii în valoare de 6,6 milioane lei (sold 5,2 milioane lei), credit investiţii în valoare de 4,4 milioane lei ( sold 0,88 milioane lei).

"Boromir Prod" Buzău este controlată de omul de afaceri Constantin Boromiz şi face parte din grupul Boromir, care include şi companiile Boromir Ind (Râmnicu Vâlcea şi Deva), Boromir Pan, Moara Cibin, Comcereal Sibiu şi Amylon Sibiu.

Compania care activează pe piaţa de morărit şi panificaţie a înregistrat, în primele şase luni ale anului, un profit net de 1,9 milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de cel raportat în perioada similară din 2014, de 871.806 lei.

Compania a avut venituri totale în creştere, în primul semestru din 2015, de 67,73 milioane de lei, faţă de 47,55 milioane de lei la 30 iunie 2014 şi cheltuieli totale de 65,83 milioane de lei, faţă de 46,68 milioane de lei în primele şase luni din 2014.

Cifra de afaceri realizată de Boromir în primele şase luni ale anului în curs a fost de 60,51 milioane de lei, faţă de 39,92 milioane de lei, în primul semestru 2014.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa intelegem ca hotii de la Broker striga ne fura Boromiz?

    1. Pentru hotii "au fost penalizati", pentru neam prost, nesimtire, jigodism nu pot sa fie penalizati (sau pot dar mai greu).P.S. Sa mori ca o jigodie Misule si toti ASF-isti si familiile voastre, [...] cu jar [...]!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9430
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7005
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9319
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7237
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.3717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro