Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Standard Life Aberdeen are 5,02% din Purcari

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Standard Life Aberdeen are 5,02% din Purcari

Compania de investiţii globale Standard Life Aberdeen a revenit la o deţinere de peste 5% din capitalul Purcari Wineries (WINE), în data de 20 noiembrie, după ce, cu doar câteva zile în urmă, fondurile aflate sub umbrela entităţii cu sediul în Edinburg, Scoţia, coborâse sub acest prag, se arată într--un raport al producătorului de vinuri remis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, scoţienii şi-au crescut participaţia în capitalul companiei din Republica Moldova de la 4,96%, la 5,02%, respectiv la 1,004,900 acţiuni, prin achiziţii de titluri din piaţă.

La ultimul preţ de săptămâna trecută a acţiunilor WINE, de 22,5 lei, valoarea parictipaţiei Standard Life Aberdeen, la producătorul de vinuri era de 22,61 milioane de lei.

Fondurile gestionate de Standard Life Aberdeen au intrat în acţionariatul Purcari în cadrul ofertei accelerate de vânzare derulată de Lorimer Ventures în data de 4 octombrie, care s-a derulat la preţul unitar de 20 de lei.

Lorimer Ventures, holding deţinut în totalitate de Emerging Europe Growth Fund II şi administrat de Horizon Capital, era cel de-al doilea acţionar ca mărime al producătorului de vinuri din Republica Moldova, cu o participaţie de 22,69%.

Pentru primele trei trimestre ale anului curent, Purcari Wineries a raportat un profit net de 29,4 milioane de lei, în creştere cu 14,8% faţă de cel din aceeaşi perioadă din 2018, evoluţie apărută în contextul creşterii veniturilor cu 22,3%, de la 113,3 milioane de lei după primele nouă luni ale lui 2018 la 138,6 milioane de lei în intervalul ianuarie - septembrie 2019.

Purcari Wineries este ultimul emitent intrat în Piaţa Principală a BVB după ce, la începutul anului trecut, compania a derulat o ofertă publică de vânzare, prin care şi-a plasat în piaţă 9,8 milioane de titluri (reprezentând 49% din acţiunile societăţii), operaţiune ce s-a încheiat cu succes la preţul de 19 lei/titlu.

Cu o deţinere de 25,03%, Victor Bostan, fondatorul Purcari, este cel mai mare acţionar al companiei. Alţi acţionari importanţi ai societăţii sunt Franklin Templeton Investments, Fiera Capital, Conseq, East Capital sau SEB SICAV.

Valoarea de piaţă a producătorului de vinuri din Republica Moldova este de circa 450 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS