Startup-ul românesc Humans.ai a ridicat peste un milion de dolari în mai puţin de 30 min

S.B.
Companii / 13 decembrie 2021

Startup-ul românesc Humans.ai a ridicat peste un milion de dolari în mai puţin de 30 min

Humans.ai, startup-ul românesc de deep-tech, care dezvoltă prima platformă pentru generarea de modele AI şi guvernarea lor prin tehnologia blockchain, anunţă ridicarea sumei de 1.170.000 dolari în urma vânzării publice de tokeni pe platforma Polkastarter, reuşind astfel să stabilească un nou record de vânzare publică, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Românii au lansat IDO-ul (Initial Decentralized Offering) în parteneriat cu platforma Polkastarter, pentru a angaja comunitatea în dezvoltarea platformei descentralizate Humans.ai, un ecosistem care generează modele etice de Inteligenţă Artificială controlate cu ajutorul tehnologiei blockchain.

Vânzarea de tokeni $HEART, moneda care guvernează ecosistemul Humans.ai, a început în data de 9 decembrie şi s-a încheiat în mai puţin de jumătate de oră, fiind cea mai mare sumă ridicată până acum în istoria Polkastarter.

De asemenea, compania anunţă că tokenul său nativ $HEART este deja listat pe unul dintre cele mai importante exchange-uri de criptomonede din lume, KuCoin, începând de luni, 13 decembrie. Înfiinţată în 2017, KuCoin este unul dintre cele mai importante platforme de tranzacţionare de pe piaţa cripto, cu peste 500 de monede listate în prezent. KuCoin este folosită de peste 10 milioane de utilizatori înregistraţi la nivel global, fiind este una dintre cele mai mari platforme de social trading la nivel global.

"Suntem foarte incântaţi că IDO-ul Humans.ai a stârnit un interes atât de mare şi a fost sold out în mai puţin de 30 de minute. Mobilizarea comunităţiii a fost incredibilă iar acest lucru ne încurajează pentru mai departe, pentru că suntem doar la început cu proiectul. Mulţumim fiecărui investitor în parte pentru sprijinul acordat acestui proiect care va rescrie viitorul AI-ului. De asemenea, mulţumim Polkastarter care a fost un parter şi un susţinător important în efortul nostru de a crea primul model de conduită morală pentru AI şi Blockchain," a declarat Sabin Dima, CEO-ul Humans.ai.

În runda anterioara de finanţare, care a constat în vânzare privată de tokeni, Humans.ai a strâns 9 milioane de dolari de la peste 60 de investitori de talie mondială - lideri din sfera de business, directori executivi din domeniul tehnologiei, experţi în blockchain, lideri ai comunităţii crypto şi manageri de top din companii. Printre investitorii principali din startup-ul Humans.ai se numără antreprenorul român Răzvan Munteanu, unul dintre cei mai activi investitori din spaţiul blockchain şi în Elrond Research, ramura de investiţii a companiei Elrond.

Humans.ai este o platformă care integrează date şi tehnologie pentru a genera modele AI unice şi a le utiliza ca API (interfaţă de programare a aplicaţiilor) de către comunitatea de afaceri. Astfel tehnologia permite dezvoltatorilor de aplicaţii sa utilizeze modelele AI plătind drepturi într-un mod echitabil atât celor care oferă tehnologie, cât şi date.

Focusul iniţial al platformei Humans.ai este synthetic media, ce permite crearea vocii, imaginii şi gesturilor unor persoane, fără a mai fi necesară prezenţa fizică numită ADN digital. Pornind de la acest ADN digital se poate crea conţinut audio şi video de la zero cu ajutorul inteligenţei artificiale. Spre exemplu, audiobookul tău poate fi narat de actorul tău preferat sau o producţie video poate fi creată foarte simplu fără ajutorul unei echipe întregi formată din cameraman, editor video sau prezentator.

De asemenea, compania a dezvoltat tehnologia unică în lume, numită Proof-of-Human, care validează faptul că se afla un om în spatele fiecărei decizii a AI-ului, folosind tehnologia blockchain ca să încapsuleze fiecare AI într-un NFT (token non-fungibil), oferind astfel o interfaţă de manageriere şi guvernanţă pentru acel AI.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro