Startup-ul Solmag lansează primul său produs: un marketplace solar

V.S.
Miscellanea / 26 septembrie

Echipa Solmag

Echipa Solmag

Platforma oferă o modalitate simplă şi transparentă de instalare a panourilor fotovoltaice şi construieşte o nouă comunitate de prosumatori din Europa, conform comunicatului remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, un element de unicitate al platformei Solmag este agregarea producţiei de electricitate într-un cloud de energie descentralizat, care se adaptează cerinţelor pieţei de echilibrare. Modelul de business este unul simplu: 2495 de euro pentru 100 de lead-uri. Oferta companiei are un discount de 80% pentru primii 10 partenerii instalatori ce vor să acceseze platforma. Cei 499 de euro sunt acordaţi sub formă de credits in contul lor pentru deblocarea lead-urilor.

Alex Nicoară, CEO şi fondator al Solmag, a declarat că: "Ne aflăm în plin proces de atragere a unei finanţări pentru a dezvolta Solmag şi pentru a contribui la o nouă revoluţie în sfera energiei regenerabile pe piaţa din România şi Marea Britanie. Căutăm investitori care să fie deschişi spre inovaţie şi conştienţi de impactul pozitiv pe care îl putem avea în această industrie. Viziunea noastră este ambiţioasă şi se întinde pe termen lung, până în anul 2030, concentrându-se asupra inovaţiei, tehnologiei şi energiei pentru a aduce schimbări semnificative în modul în care lumea gestionează şi utilizează resursele energetice. Construim aplicaţii complementare pentru a crea un ecosistem sigur şi complet, o soluţie în care utilizatorii vor putea gestiona energia lor solară. Suntem un business de tehnologie care se concentrează în proporţie de 80% pe dezvoltarea în domeniului energetic şi 20% pe industria de Fintech prin dezvoltarea tehnologiei bancare. Scopul nostru principal în planul energetic este sa devenim un furnizor descentralizat până în 2027 pe una dintre următoarele pieţe: Europa, Asia sau Africa. E prea devreme ca să ne putem imagina unde avem market-fit-ul ideal. Spre exemplu, jucătorii din Germania sunt activi în Bangladesh, iar cei din America si-au gasit market-fit-ul în Vietnam. Pare ca P2P energy trading se face mai uşor în ţările slab dezvoltate".

Sursa precizează că ceilalţi patru membri ai echipei, una descentralizată, cu oameni activi în ţări diferite, sunt Olivian Savin, doctor în energie, care este COO Solmag, George Tătaru, CBDO al companiei, Irina Damascan (CPO) şi Ana Maria Petre (CMO Solmag).

Sursa arată că Solmag are ca obiectiv francizarea platformei în 18 ţări. Scopul principal al francizei este obţinerea unui venit constant (20.000 de euro/ lună/ franciză) şi pentru a colecta prosumatorii globali. Solmag îşi propune astfel să creeze un ecosistem puternic pentru prosumatori, producători şi consumatori, bazat pe o tehnologie avansată. Printre instrumentele şi soluţiile integrate se numără o hartă globală a prosumatorilor pentru o înţelegere mai bună a pieţei de echilibrare, inteligenţa artificială (AI) pentru optimizarea proceselor şi un sistem de management al energiei ce va avea integrat o soluţie financiară de consolidare a infrastructurii ce le va permite prosumatorilor să monitorizeze energia generată. Aceste soluţii tehnologice avansate vor contribui la eficientizarea utilizării energiei regenerabile şi la creşterea durabilităţii în sectorul energetic.

Sursa menţionează că, cu elementele ce compun ecosistemul, avem în plan să construim următoarele: solar marketplace (motorul reţelei) - 100% funcţional, harta prosumatorilor globali (centrul reţelei) - MPV - 80% funcţional, lucrăm încă la partea de securizare a datelor şi la partea legală, aplicaţia de monitorizare a fluxurilor de energie cu ajutorul AI (geometrical deep learning - modelul waze) şi blockchain pentru optimizarea rutelor de transfer al energiei, cloud-ul descentralizat de energie. Am mapat aproape 100.000 de prosumatori ce însumează o putere de 1.1 GWH. Consumul României este de aproximativ 7 GWH. Prosumatorii au ajuns să producă aproape 15%. Puterea unui reactor nuclear de la Cernavodă e de 700 MWH.

În comunicat se mai arată că, în al doilea trimestru din 2024, va fi imposibilă conectarea noilor prosumatori la reţea, context pentru faza 2 a proiectului şi anume rezolvarea intermitenţei în reţea. Astfel, Solmag identifică punctele din reţea unde are sens să cupleze mai mulţi prosumatori şi astfel le permite accesul într-un micro-grid. Compania va pune la dispoziţie soluţia de finanţare prin crowdfunding (de exemplu: proiect de 300.000 de euro pentru 25 de prosumatori, baterii şi suplimentarea reţelei de distribuţie). În acelaşi timp, pentru componenta de hartă, Solmag va construi un calculator pentru potenţialul pe microgrid şi adună date la nivel global. Accesul în hartă are un cost de 890euro/ lună şi 4990euro/ an, în varianta MVP. La nivel european sunt peste 4 milioane de prosumatori, iar creşterea este proiectată la 1000% până în 2030. Din 2026, focusul se va muta total pe stocarea energiei în putere computaţională şi baterii.

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb