Abonament gratuit

Statele Unite au suspendat zborurile aeronavelor Boeing 737 MAX

L.A.
Internaţional /

Statele Unite au suspendat zborurile aeronavelor Boeing 737 MAX

Statele Unite au suspendat ieri, zborurile aeronavelor Boeing 737 MAX, din motive de siguranţă, după prăbuşirea de duminică a anui avion de acest tip al Ethiopian Airlines, în urma căreia 157 de oameni şi-au pierdut viaţa, declanşând pentru Boeing una dintre cele mai grave crize din ultimii ani, transmite Reuters.

Uniunea Europeană, Canada, China şi alte ţări se află printre regiunile şi ţările care interziseseră deja zborurile acestor avioane.

Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) a SUA a precizat că decizia a fost luată în urma unor date satelitare şi dovezi de la locul dezastrului produs în apropiere de Addis Ababa.

Prăbuşirea a fost al doilea dezastru în care a fost implicat un avion 737 MAX, cel mai vândut avion de pasageri modern, în mai puţin de cinci luni.

Informaţii noi obţinute de la epava in Etiopia şi noi date legate de zborul avionului au arătat o serie de asemănări între cele două dezastre "care justifică continuarea investigaţiei referitoare la o cauză comună", potrivit unui comunicat al administraţiei.

Directorul în exerciţiu al FAA, Daniel Elwell, a spus că nu ştie cât va dura consemnarea avioanelor 737 MAX, mai scrie Reuters.

Elwell a adăugat că finalizarea actualizării software pentru 737 MAX, la care Boeing lucrează încă de la prăbuşirea care a avut loc în octombrie, în Indonezia, va dura luni de zile.

Este pentru a doua oară când FAA opreşte zborurile unui avion Boeing în ultimii şase ani. În decembrie 2013, instituţia a consemnat avioanele 787 Dreamliner din cauză că bateriile scoteau fum.

Boeing, care a susţinut că avioanele 737 MAX sunt sigure, a anunţat într-un comunicat că susţine ultima decizie a FAA.

"Boeing a decis, din precauţie şi pentru a dovedi că avionul este sigur pentru public, să recomande FAA suspendarea temporară a operaţiunilor întregii flote de avioane 737 MAX", a anunţat compania, conform Reuters.

Operatorii americani care folosesc avioane 737 MAX, Southwest Airlines, American Airlines şi United Airlines, au anunţat că vor reprograma pasagerii, mai infomează publicaţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS