Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Statul împrumută aproape 200 de milioane de euro de la CEB

I.L.M.
Miscellanea /

Statul împrumută aproape 200 de milioane de euro de la CEB

Statul român împrumutată 177 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru construirea a două penitenciare, a unei facilităţi de pregătire şi recuperare a personalului din Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, potrivit unui proiect de lege publicat de Ministerul Finanţelor azi.

Costul total al proiectului se ridică la 221,5 milioane de euro, din care 177 de milioane de euro vor fi acoperiţi prin împrumutul de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Potrivit Ministerului: "Contribuţia României se va majora cu valoarea taxelor şi impozitelor aferente proiectului, datorate pe teritoriul României, conform legislaţiei române în vigoare".

Proiectul include construirea unui penitenciar cu o mie de locuri de detenţie, în localitatea Berceni, judeţul Prahova, unul de nouă sute de locuri de detenţie în localitatea Unguriu, judeţul Buzău, construirea unei facilităţi de pregătire a personalului din penitenciare în localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov, şi construirea unui centru pentru recuperarea capacităţii de muncă a ofiţerilor din penitenciare în localitatea Rodbav, judeţul Braşov.

Proiectul urmează să fie implementat în circa 6 ani, iar data limită de returnare a sumelor împrumutului este 31 mai 2025. Perioada va permite distribuirea corespunzătoare a costului proiectului pe perioada de implementare, prin încadrarea cheltuielilor aferente acestuia în creditele bugetare şi de angajament aprobate în acest scop prin legea bugetului de stat pentru fiecare an de implementare în parte, în bugetul Ministerului Justiţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ... F.bine..Cand o sa inceapa constructia acestor penitenciare sa-i puneti Sefi de Echipa-fierari betonisti.... pe Nicolicea si Iordache ...si daca mai e loc si pe Toader.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS