Abonament gratuit

Statul român rupe acordul cu compania chineză care urma să construiască reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

S.B.
Miscellanea /

Statul român rupe acordul cu compania chineză care urma să construiască reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

Nuclearelectrica va începe discuţiile pentru încetarea acordului semnat cu compania China General Nuclear Power (CGN) pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Centrala nucleară Cernavodă, potrivit g4media.ro.

Ruperea acordului, care fusese iniţiat de precedentele guverne PSD şi criticat de partenerii strategici ai României, este o solicitare oficială primită din partea actionarului majoritar, Ministerul Economiei, şi va fi pusă pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare si Extraordinare a Actionarilor SNN din data de 12.06.2020.

Opinia Cititorului ( 13 )

 1. Cum dracu am ajuns in halul asta, sa ne supunem neconditionat americanilor lui Jeffrey Epstein. Chiar acuma citeam ce presiuni sau facut si la vanzarea rompetrol catre Dinu cel Patriciu si prietenii lui fosti CIA. Nu este putere potilica in tara asta. Daca cineva indrazneste ceva contrar stapanilor, IT-istii din cladirile de birouri super-moderne, cu cognitivul lor mega politically correct, o sa faca un flashmob cool, imbracate in ie .

  Deci urmeaza Strabag si alti corifei din Vest, pe niste bani de 2-3 ori mai multi.

  1. prost este ala care are actiuni la SNN

  Sa dea chinezii statul roman in judecata la un tribunal comercial si sa castige miliarde in despagubiri.

  1. Daca in cazul Kovesi, statul roman nu face recurs, de ce ar face in cazul miliardelor platite catre chinezi ca despagubiri.

   Este urmarea unei decizii politice luate inca din februarie 2020. Iata despre ce este vorba:

   "Solicitare de introducere pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor convocata pentru data de 12.06.2020/15.06.2020 a urmatoarelor puncte: 

   - Abrogarea Strategiei de continuare a Proiectului Unitatile 3 si 4 Cernavoda prin organizarea unei proceduri de sel ectare de investitori (2014) precum si a Strategiei revizuite de continuare a Proiectului Unitatile 3 si 4 Cernavoda prin organizarea unei proceduri de sel ectare de investitori (2018). 

   - Mandatarea Consiliului de Administratie al SNN sa initieze procedurile/demersurile/actiun ile privind incetarea negocierilor cu CGN, precum si incetarea efectelor juridice (prin acordul partilor, denuntare etc) a urmatoarelor documente: “Memorandumul de Intelegere privind dezvoltarea, construirea, operarea si dezafectarea Unitatilor 3 si 4 de la CNE Cernavoda (MoU), si respectiv a (ii) Acordului Investitorilor in forma preliminara.” 

   - Mandatarea Consiliului de Administratie al SNN de a initia demersurile necesare pentru analiza si cristalizarea optiunilor strategice privind constructia de noi capacitati de productie de energie electrica din surse nucleare." 

   Deci, este vorba de renuntarea la niste "intentii de colaborare" cu chinezii, respectiv un “Memorandumul de Intelegere" si un "Acord in forma preliminara" , documente care au mai degraba o "forta morala" decat una juridica!. Asa ca, mai usor cu pianul pe scari, mai ales ca actiunile SNN sunt de zile bune printre cele mai performate de la bursa, si asta fara reactoarele 3 si 4 care faceau obiectul discutiilor cu chinezii..... 

   actiunile SNN sunt supraevaluate, niste porcarii

   Nu cred ca o actiune care, in zilele noastre, iti da divident peste 8% este supraapreciata!...

  Câtă indignare! Băieți stați mai răsfirați. Respectați distanțarea ...socială.

  Păi înainte de toate contractul a fost "inițiat" de psd . Adică inițiat sau semnat ? Nu e totuna. 

  Până și ciumpalacii ciuma roșie pricep diferența.

  Pe urma mai discutăm. 

  1. Pentru că io citesc "acord" nu "contract".

  oricum nuse faceau reactoarele , era doar o gargara politica.

  As vrea sa stiu si motivul adevarat,....pt ce sa renuntat la partenariat?...unii fac altii strica, si tot asa mergem de 30 de ani

  Postacii de serviciu la datorie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie