STB a fost premiată pentru implementarea serviciilor digitale de plată în mijloacele de transport comun

F.D.
Companii / 31 mai

STB a fost premiată pentru implementarea serviciilor digitale de plată în mijloacele de transport comun

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a fost desemnată câştigătoare la secţiunea "Adopţie Plăţi Electronice - Implementarea Anului" la cea de-a XXI-a ediţie a Galei NOCASH, un eveniment al industriei serviciilor financiare şi de plăţi din România, care se organizează în fiecare primăvară începând cu anul 2002, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al STB de astăzi, societatea a demarat la finalul anului 2021 procedura de achiziţie a serviciului de plată ce permite tuturor cetăţenilor să îşi achite rapid şi uşor călătoria, chiar dacă nu deţin un card de transport, indiferent de tipul de vehicul utilizat - tramvai, troleibuz sau autobuz.

"Până acum, plata cu cardul bancar era disponibilă doar în autobuzele noi Otokar şi Mercedes Hibrid. Odată cu digitalizarea serviciilor de plată, călătorii pot folosi cu uşurinţă, fără costuri suplimentare, dispozitive ca telefonul mobil sau smartwatch-urile asociate unui card bancar pentru a achita călătoria direct la validatorul din vehicul, fără grija unui card de transport sau deplasarea la un centru de vânzare. Un alt avantaj al acestei soluţii este acela că validatoarele permit atât plata cu cardul bancar, cât şi plata cu cardul de transport", a declarat Adrian Criţ, directorul general al STB S.A.

În cadrul Galei se acordă premiile de excelenţă pe baza activităţii din anul anterior, fiind nominalizate cele mai relevante lansări şi decizii de business din piaţă.

"Pentru a surprinde dinamica pieţei de profil, care înregistrează o efervescenţă fără precedent, în acest an organizatorii au introdus o serie de categorii noi. Votul aparţine unui juriu reprezentativ pentru industria de plăţi, fiind format din peste 100 de persoane, experţi NOCASH: directori departamente carduri sau canale alternative ale emitenţilor, reprezentanţi ai schemelor de plată, procesatorilor de card, furnizorilor de infrastructură, şi, nu în ultimul rând, ai autorităţilor de autorizare, reglementare şi supraveghere", se menţionează în comunicatul STB.

Operatorul de transport din Bucureşti anunţa pe 25 mai că a început procesul de montare a validatoarelor smart pentru plata călătoriei în ultimele 700 de vehicule ale STB SA care nu deţin în momentul de faţă tehnologia plăţii cu cardul bancar.

Până la acea dată, validatoare de acest tip erau disponibile doar în 66 de tramvaie, 400 de autobuze Otokar şi 130 de autobuze Mercedes Hibrid.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In Cluj-Napoca de câțiva ani se poate plăti pe orice mijloace de transport în comun cu telefonul,cardul,2 aplicații cu sms..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro