STB intenţionează să externalizeze serviciul de igienizare a vehiculelor pentru o perioadă de patru ani

F.D.
Companii / 8 iulie 2022

STB intenţionează să externalizeze serviciul de igienizare a vehiculelor pentru o perioadă de patru ani

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti STB SA intenţionează să externalizeze serviciul de igienizare a vehiculelor pentru o perioadă de patru ani, iar companiile care nu se aliniază cerinţelor contractuale nu vor putea participa la viitoarea procedură de achiziţie, a anunţat astăzi STB, potrivit Agerpres.

În prezent, STB are încheiate contracte cu trei societăţi private, specializate în servicii de curăţenie-igienizare, pentru o perioadă de şase luni.

"Ţinând cont de faptul că aceasta este o perioadă de probă, conducerea Societăţii de Transport Bucureşti STB SA urmând să ia decizia externalizării serviciului pentru o perioadă de patru ani, societăţile care nu se aliniază cerinţelor contractuale şi nu realizează la calitatea solicitată serviciile de curăţenie şi igienizare a parcului circulant, pe lângă anularea contractului, conform clauzelor contractuale, nu vor putea participa la viitoarea procedură de achiziţie", precizează STB.

De asemenea, STB menţionează operatorii privaţi care nu îndeplinesc obligaţiile asumate vor achita plăţi penalităţi, respectiv suma de 100 lei/constatare/vehicul ca urmare a controalelor efectuate privind modul de realizare a curăţeniei.

Reprezentaţii STB susţin că până în prezent cele trei societăţi au respectat cerinţele contractuale şi se văd primele rezultate.

"Ca urmare a unui program complex de curăţenie ce implică igienizarea şi spălarea tuturor vehiculelor la retragerea din traseu şi o igienizare totală o dată la zece zile, mijloacele de transport sunt deja mult mai curate. Rezultatele sunt vizibile în special în zona scaunelor şi a pereţilor vehiculelor, unde până în urmă cu 10 zile igienizarea realizată de către personalul propriu nu dădea rezultatele solicitate de călători. Diferenţa este vizibilă şi în cazul podelelor, ferestrelor, barelor, precum şi la spălarea exterioară. Se intervine, totodată, şi la îndepărtarea graffiti-urilor, fiind necesare substanţe chimice dedicate pentru ştergerea acestora fără a deteriora aspectul şi calitatea stratului de vopsea utilizat în amenajările interioare ale vehiculelor", menţionează STB în comunicat.

Operatorul de transport face apel şi la simţul civic al călătorilor, solicitând păstrarea curăţeniei în mijloacele de transport şi să anunţe autorităţile în cazul în care sunt martori la acte de vandalism.

Igienizarea vehiculelor STB de către operatori privaţi a demarat la 1 iulie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DOAR CA: nu se spune ca "igenizarea" se face la preturi neconcurentiale din piata ci la gen 5X sau chiar 9X!!!

    Alo curtea de conturi!!! 

    Doar timpul are sa demonstreze adevarul scris acum. 

    Va pup, spor la stranutat.

    s c cret 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro