ŞTIINŢĂ Musculiţele de oţet şi îmbătrânirea umană

Ziarul BURSA #Miscellanea / 2 octombrie 2019

"Tinereţea fără bătrâneţe" nu va mai fi, în curând, doar rodul imaginaţiei umane. Oamenii de ştiinţă lucrează din greu la realizarea unui tratament, iar "căile" lor sunt absolut spectaculoase.

Cercetătorii au administrat musculiţelor de oţet un tratament constând dintr-o combinaţie din trei medicamente şi au descoperit că au extins astfel durata de viaţă a acestor insecte cu aproape 50%. Studiul lor oferă indicii despre modul în care se poate "încetini procesul de îmbătrânire'' la oameni. Aceştia au declarat că scopul lor nu este de a descoperi secretul vieţii veşnice, ci de a înţelege mecanismul procesului îmbătrânirii pentru a găsi modalităţi prin care oamenii pot rămâne sănătoşi mai mult timp. "Nu încercăm să păcălim moartea, ci să îi ajutăm pe oameni să fie sănătoşi şi să nu sufere de boli în ultimii lor ani de viaţă'', a declarat Linda Partridge, coautoare a studiului, de la Institutul pentru Îmbătrânire Sănătoasă din cadrul University College London şi de la Institutul Max Planck pentru Biologia Îmbătrânirii. Conform Agerpres, cele trei medicamente - litiu pentru stabilizarea stării de spirit, un tratament anti-cancer numit trametinib şi un imunostimulent numit rapamicină - vizează fiecare diferite procese celulare şi au avut un impact "destul de remarcabil'' asupra speranţei de viaţă a musculiţelor de oţet, după cum a explicat cercetătoarea. "Din moment ce aceste trei medicamente sunt deja folosite în tratamente medicale şi se cunoaşte că utilizarea lor este sigură, am descoperit că o combinaţie medicamentoasă... poate fi o modalitate eficientă de a încetini procesul de îm-bătrânire'', a declarat Jorge Castillo- Quan de la Harvard Medical School din Statele Unite, coautor al studiului, care a mai adăugat: "'Ceea ce am constatat a fost destul de remarcabil, faptul că această combinaţie de medicamente le-a permis musculiţelor să trăiască cu 48% mai mult",

Partridge a declarat că aceste concluzii completează dovezile potrivit cărora aşa-numitele polipastile - pastile care combină doze mici din mai multe medicamente - ar putea preveni în viitor bolile asociate înaintării în vârstă. Acest studiu se adaugă altor cercetări care au concluzionat că cele trei substanţe - litiu, trametinib şi rapamicină - pot extinde în mod individual durata de viaţă în cazul musculiţelor de oţet. Rezultate similare au fost obţinute şi în urma studiilor de laborator pe şoareci şi viermi, au precizat oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii au precizat că intenţionează să conducă mai multe studii în încercarea de a descifra modul exact de funcţionare a medicamentelor în cadrul acestei combinaţii. Ei speră să avanseze la experimente pe animale mai complexe, cum ar fi şoarecii de laborator, pentru a evalua efectele asupra întregului corp, înainte de a trece la teste clinice pe subiecţi umani. Studiul a fost publicat în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb