Ştirile false despre vaccinare vor fi blocate automat de Instagram

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate /

Lupta cu fenomenul fake - news este în plină desfăşurare pe reţelele de socializare. Instagram a decis să blocheze hashtag-urile folosite pentru promovarea dezinformărilor, după ce a fost criticată că nu face suficient pentru a bloca campaniile împotriva vaccinărilor.

La doar o zi după ce o investigaţie CNN arăta cât de uşor pot fi găsite pos-tări şi tag-uri care susţin că vaccinurile ucid şi încurajează oamenii să nu-şi mai vaccineze copiii, Instagram a decis să ia măsuri, informează News.ro. Astfel, conform oficialilor companiei, vor fi blocate hashtag-urile ce scot la iveală informaţii privind vaccinarea care se dovedesc false în urma verificărilor. Noua regulă va intra sub politica generală a reţelei sociale de blocare a conţinutului care răspândeşte informaţii false, indiferent de domeniul din care fac parte. Până acum, Instagram bloca hashtag-urile care conţineau informaţii false chiar în denumire. Este vorba de tag-uri precum #vaccinescauseautism sau #vaccinescauseaids.

Acum, vor fi blocate şi tag-urile care nu reprezintă ele însele o informaţie falsă, dar sunt răspândite pentru a grupa şi promova informaţiile false. În acest caz intră exemple de genul #vaccines1234. Blocarea unui hash-tag înseamnă că acesta nu va apărea în rezultatele căutărilor. De asemenea, link-ul unui tag blocat care se regăseşte în cadrul unei postări nu va mai funcţiona. Oficialii Instagram spun că se fac eforturi pentru a combate informaţiile false în general dar că, în ciuda progreselor de până acum, acest proces este încă într-o fază incipientă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS