Stoica, IGPF: "Poliţia de Frontieră a pregătit cele 22 de puncte de frontieră aeroportuare şi maritime pentru Schengen"

T.B.
Ştiri utilitare / 12 februarie

Stoica, IGPF: "Poliţia de Frontieră a pregătit cele 22 de puncte de frontieră aeroportuare şi maritime pentru Schengen"

Poliţia de Frontieră a luat toate măsurile necesare pentru pregătirea celor 17 puncte de frontieră aeroportuară şi cinci puncte de frontieră maritime cu care vom intra în Spaţiul Schengen din 31 martie 2024, a declarat, luni, inspectorul general al IGPF, Cornel-Laurian Stoica, în cadrul bilanţului instituţiei pe anul 2023, prezentat la sediul Poliţiei de Frontieră, conform agerpres.

Potrivit sursei, "Dat fiind rolul nostru în procesul de aderare la Spaţiul Schengen, au fost depuse eforturi susţinute pentru implementarea măsurilor prevăzute de legislaţia europeană în materie, nu doar în ceea ce priveşte procedurile aplicate, pregătirea resursei umane, ci şi dotarea cu tehnologie modernă", a spus Stoica.

În ceea ce priveşte gestionarea consecinţelor crizei militare din Ucraina, IGPF a continuat şi în 2023 să aplice toate măsurile necesare de gestionare a situaţiei care a pus o presiune continuă pe punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, relatează sursa citată.

Conform agerpres, "Pentru controlul documentelor şi fluidizarea traficului, a fost suplimentat personalul din punctele de frontieră, s-au creat fluxuri separate pentru persoanele fără documente şi au fost deschise traficului trei puncte noi, respectiv Vicovu de Sus, Racovăţ şi Bumbăta, în timp ce prin Valea Vişeului a fost reluat traficul", a precizat şeful IGPF.

În acest context, traficul cetăţenilor ucraineni a crescut cu aproximativ 20% comparativ cu anul 2022, din totalul de aproape 7,6 milioane de cetăţeni ucraineni, peste 1,4 milioane fiind minori, precizează sursa indicată.

Stoica a evidenţiat şi cazurile celor 4.383 de cetăţeni ucraineni depistaţi cu intrare ilegală, deveniţi ulterior solicitanţi de protecţie temporară sau azil în România - o cifră în scădere uşoară cu circa 10% faţă de 2022, anul declanşării războiului, informează sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb