Abonament gratuit

STS a instalat echipamente care îmbunătăţesc comunicarea pe staţii radio în metrou

S.B.
Miscellanea /

STS a instalat echipamente care îmbunătăţesc comunicarea pe staţii radio în metrou

STS a instalat echipamente care îmbunătăţesc comunicarea pe staţii radio în metrou. Astfel, echipajele de Ambulanţă, SMURD, pompieri, poliţişti şi jandarmi pot comunica mai eficient pe timpul intervenţiilor în situaţii de urgenţă, potrivit news.ro.

Metrorex şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au demarat un proiect de extindere a acoperirii Platformei Comune TETRA la reţeaua de metrou a Municipiului Bucureşti. Aceasta asigură servicii de comunicaţii radio mobile digitale de voce şi date, criptate, pentru autorităţile şi instituţiile statului român cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

"Forţele de intervenţie beneficiază de comunicaţii specializate destinate coordonării eficiente în cazul misiunilor din staţiile şi tunelele de metrou ale Capitalei. Operaţionalizarea noilor echipamente va reduce considerabil timpii de intervenţie ai salvatorilor, fiind asigurat un răspuns prompt şi eficient în sprijinul cetăţenilor", au transmis STS şi Ministerul Transporturilor, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, acoperirea radio s-a realizat etapizat la un număr de 13 staţii de metrou din cadrul magistralelor M1 şi M3 şi în tunelurile de metrou adiacente acestora. Totodată, se fac demersuri ca, până la finalul acestui an, să se extindă acoperirea Platformei Comune TETRA pe toate magistralele de metrou.

Pentru realizarea acestui proiect sunt utilizate tehnologii moderne care asigură transmiterea semnalului în standard TETRA prin intermediul fibrei optice, a cablurilor speciale radiante şi a sistemelor de antene distribuite.

Platforma comună TETRA oferă interoperabilitatea tuturor structurilor care intervin în cazul situaţiilor de urgenţă sau altor evenimente care pun în pericol cetăţenii.

Staţiile radio individuale permit comunicarea securizată la locul incidentului, transmiterea informaţiilor către dispeceratele care coordonează intervenţia şi solicitarea de suplimentare a echipajelor în cadrul evenimentelor majore.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este administratorul componentelor de cooperare şi securitate ale Platformei TETRA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie