Revista BURSA Construcţiilor

Studenţii pot alege între... vaccin şi combinezon

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 06 mai

Studenţii sunt puşi să facă o grea alegere înainte de revenirea fizică în laboratoare şi amfiteatre, care include şi o componentă estetică, foarte importantă pentru tineri. Pe scurt, studenţii nevaccinaţi să primească nişte combinezoane pentru a participa la lucrări practice şi cursuri alături de colegii lor care s-au vaccinat. Astfel, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este de părere că studenţii nevaccinaţi ar putea avea la dispoziţie, cu titlu gratuit din partea universităţii, combinezoane de protecţie pentru a putea participa la orele de lucrări practice şi de laborator: "Îi primim pe toţi studenţii la cursuri. Eu, personal - sigur, sunt şi eu rector suspendat -, i-aş primi pe toţi la orele de lucrări practice şi laboratoare. Aş putea diferenţia însă în felul următor: cei care nu sunt vaccinaţi să aibă la dispoziţie, cu titlu gratuit din partea universităţii, combinezoane de protecţie şi să facă orele de lucrări practice şi de laborator alături de colegii lor care s-au vaccinat, dar, sigur, pentru a-i proteja şi pe ceilalţi să poarte aceste costume de protecţie".

El a menţionat că până în prezent aproape 155.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au vaccinat, dar că în ultima lună ritmul în care avansează imunizarea a scăzut foarte mult: "Profesorii şi personalul din învăţământ rămân în continuare categoria socio-profesională cea mai numeroasă în valoare absolută din perspectiva vaccinării. (...) Avem aproape 155.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ vaccinaţi, dintre care peste 140.000 au făcut şi rapelul. Deci, nu există vreo altă categorie mai numeroasă în valoare absolută. Sigur, procentual e vorba de medici, care sunt, în mod firesc, mult înaintea personalului din învăţământ. Cu toate acestea, recunosc, în pofida campaniei "Vaccinare şi testare pentru învăţare', prin care Ministerul Educaţiei a organizat evenimente în fiecare judeţ, cu participarea tuturor reprezentanţilor şcolilor, a unor experţi care să susţină din perspectivă medicală aceste întâlniri, organizate la nivel de secretar de stat, în pofida altor eforturi pe care le-am făcut, de circa o lună ritmul în care avansează vaccinarea personalului din învăţământ a scăzut foarte mult". În privinţa profesorilor nevaccinaţi, ministrul nu s-a gândit la oferirea unor combinezoane, pe care să le poarte atunci când intră în contact c elevii sau studenţii.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. o alta idiotenie politica peste care trebuie trasa apa!

  Este un caz clar de discriminare, care ar trebui abordat în instanță.

  Desigur, acum e doar o intenție, care se va materializa sau nu, în funcție de reacția publicului.  

  Against stupidity!

  Ro in the last 36 yrs, you could have skyscrapers, interstates, high tech regeneration medicine, giant future hospitals, monthly minimum incomes over $ 2,000! But they are yours...! A real state would eradicate cancer, heart diseases, even aging! It would not be stuck only on Covid19!

  1. Mai prostovane, ce ai mai, ti-e scarba de limba romana si de mama ta?

   mania prostului sa arate ca stie si el ceva !

   Daca esti cu rusii, nu intelegi mare lucru! Ideea e urmatoarea: sa-ti iei politicienii din ultimii 36 de ani si sa te bagi la ospiciu cu ei cu tot! Vezi ca n-am zis altceva! Ca n-ati facut nimic in ultimele 4 decade! V-ati batut joc de popor! Veritabilii, Cimpeanu si Ratiu sau Coposu, au murit! Pe voi va baga poporul in ospiciu! Shove! Voi sunteti niste trupeti de la SECU sau/ si activisti deplorabili ai Vaccinului! Poporul vrea sa porneasca In contra voastra! Asa imi arata Toate semnalele! Cat credeti ca mai rezistati, toparlanilor, inainte de a lovi poarta beciului domnesc?

   Pune intre virgule, “Mai, prostovane,...” . Tot cei din SUA stiu mai bine romana,; cu voi, Dumnezeu cu mila! Nu ati trecut cele 4 clase decat cu ploconul la to’asa (tovarasa) invatatoare!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro