Studenţii susţin că "ideologia politică" îi lasă fără gratuităţi

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 18 februarie

Discuţiile dintre studenţi şi autorităţi, purtate pe marginea menţinerii unor gratuităţi s-au împotmolit de la prima întâlnire.

Ieri, reprezentanţii ANOSR au participat la o întâlnire cu reprezentanţii Guvernului: prim-ministrul, Florin Cîţu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu şi secretarul de stat responsabil de învăţământul superior, Gigel Paraschiv. În cadrul discuţiilor ANOSR a susţinut argumentele deja exprimate pe diferite canale şi la diferite şedinţe în favoarea menţinerii dreptului studenţilor de a beneficia de gratuitate la transportul feroviar, pornind de la nevoile studenţilor şi punctând inclusiv avantajele aduse CFR Călători.

Conform unui comunicat al ANOSR: " Prim-ministrul s-a poziţionat ferm împotriva gratuităţii studenţilor la transportul feroviar, invocând considerente ideologice. Suntem profund indignaţi de faptul că reprezentanţii Guvernului nu au acceptat nici măcar extinderea limitei de vârstă sau asigurarea gratuităţii de la domiciliu la centrul universitar. Vom continua demersurile la Parlament şi sperăm că partidele îşi vor respecta angajamentele date. De asemenea, în subsidiar, în cadrul întâlnirii am abordat şi alte aspecte de interes printre care angajabilitatea, internaţionalizarea, accesul la resurse educaţionale, urmând a ne implica în conturarea unui plan realist în aceste domenii." Cu un astfel de debut, sunt şanse mici să existe viitoare runde de negociere.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) este federaţia naţională studenţească, non-guvernamentală şi non-partizană care, de peste 21 de ani, are ca scop principal reprezentarea intereselor comune ale studenţilor din ţara noastră, apărarea şi promovarea drepturilor şi obligaţiilor acestora, cât şi stimularea participării lor la actul educaţional şi la viaţa socială, economică şi culturală. ANOSR reuneşte studenţi din 19 centre universitare din întreaga ţară, din 30 de universităţi, atingând un număr de 110 organizaţii membre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

20 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9279
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0872
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7162
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.2817

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro