Studiu Accenture - 85% dintre companii sunt încrezătoare că vor atinge rezultatul aşteptat din investiţiile lor în Inteligenţa Artificială Generativă în 2024

R.S.
Miscellanea / 15 mai

Studiu Accenture - 85% dintre companii sunt încrezătoare că vor atinge rezultatul aşteptat din investiţiile lor în Inteligenţa Artificială Generativă în 2024

Liderii de afaceri sunt din ce în ce mai optimişti în privinţa inteligenţei artificiale generative, iar 85% dintre aceştia consideră că organizaţiile lor îşi vor recupera investiţiile în IA Generativă pe parcursul anului 2024, potrivit raportului Accenture (NYSE: ACN) Pulse of Change pentru CxO, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Deşi perspectivele pentru creşterea activităţii în 2024 sunt în general pozitive, studiul arată o discrepanţă tot mai mare între nivelurile de optimism ale liderilor de top ai companiilor. În timp ce 38% anticipează o creştere puternică pentru organizaţiile lor, comparativ cu 26% acum şase luni, procentajul liderilor care prevăd orice creştere a scăzut cu 20%.

"Potenţialul imens al inteligenţei artificiale generative de a schimba modul în care funcţionează companiile este tot mai evident, iar acest lucru este reflectat în creşterea optimismului liderilor de afaceri. Cu toate acestea, pentru a profita pe deplin de această oportunitate, este esenţial ca organizaţiile să investească nu doar în tehnologie, ci şi în recalificarea forţei lor de muncă. Accenture are capacitatea de a sprijini companiile în această călătorie, oferind soluţii inovatoare şi personalizate de inteligenţă artificială generativă, alături de programe de dezvoltare a talentelor", a declarat Raluca Burghelea, country managing director Accenture România, potrivit comunicatului.

Punând accentul pe investiţiile în tehnologie, studiul relevă că 78% dintre organizaţii intenţionează să îşi crească uşor investiţiile în tehnologie ca procent din venituri în 2024. În mod remarcabil, se pune accentul pe investiţiile în inteligenţa artificială generativă, 85% dintre organizaţii acordând prioritate unor astfel de investiţii şi 60% concentrându-se pe consolidarea nucleului lor digital. Cu toate acestea, directorii executivi îşi exprimă îngrijorarea cu privire la adaptarea la progresele tehnologice pentru 2024. În prezent, doar 10% dintre organizaţii au reuşit să adopte pe scară largă inteligenţa artificială generativă în întreaga lor companie, iar doar 13% dintre acestea îşi exprimă "încrederea maximă" în strategia lor de date şi în capacităţile digitale, se menţionează în comunicat.

Aproximativ 60% dintre organizaţii implementează tehnologii emergente, cum ar fi inteligenţa artificială generativă, pentru a stimula productivitatea angajaţilor, însă cu toate acestea, doar 33% sunt în proces de recalificare a forţei de muncă pentru a sprijini această creştere.

Conform studiului, liderii de afaceri recunosc:

3 din 4 cred că au nevoie de cel puţin un anumit nivel de instruire în inteligenţa artificială generativă, iar 15% recunosc necesitatea unei instruiri extinse în acest domeniu.

Doar 35% dintre liderii C-suite susţin că folosesc personal instrumentele de inteligenţa artificială generativă cel puţin o dată pe săptămână, în scădere de la 61% în urmă cu doar şase luni.

Mai mult de jumătate consideră că organizaţia lor are nevoie în primul rând de o formare de nivel intermediar în domeniul inteligenţei artificiale generative, în timp ce peste 40% consideră că formarea avansată este cea mai importantă nevoie.

 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb