STUDIU ACCENTURE: Până la 5,7 milioane de locuri de muncă pot fi create în Europa până în 2030 ca urmare a investiţiilor accelerate în domeniul digital şi al sustenabilităţii

Comunicate de presă / 03 iunie

Până la 5,7 milioane de locuri de muncă pot fi create în Europa până în 2030 ca urmare a investiţiilor accelerate în domeniul digital şi al sustenabilităţii

Până la 5,7 milioane de noi locuri de muncă ar putea fi create în toată Europa până în 2030 ca urmare a investiţiilor accelerate în domeniul digital şi al sustenabilităţii, însă liderii companiilor europene estimează că redresarea după criza provocată de pandemie va dura cu şase luni mai mult faţă de estimările companiilor din America de Nord sau Asia, conform unui nou raport de cercetare Accenture (NYSE: ACN) realizat în colaborare cu BusinessEurope, conform unui comunicat remis redacţiei.

Raportul intitulat "Europe's new dawn - Reinventing industry for future competitiveness" arată că Europa este bine poziţionată pentru a valorifica oportunităţile de dezvoltare viitoare datorită punctelor sale forte în industriile cheie, iar cele mai multe joburi vor fi create în domenii precum cel al echipamentelor industriale, high-tech, software, utilităţi, comunicaţii / mass-media şi industria auto.

Pentru a crea aceste locuri de muncă, Europa va trebui să îşi consolideze poziţia de lider global în industria auto, a bunurilor şi serviciilor de larg consum, a utilităţilor şi a produselor chimice şi să se bazeze pe potenţialul industriilor în care companiile europene sunt deja bine poziţionate, cum ar fi industria aerospaţială şi de apărare, ştiinţele vieţii şi comunicaţii / mass-media. Oportunităţi există şi în alte industrii, inclusiv în domeniul echipamentelor industriale, tehnologie şi software, dar vor fi necesare în continuare investiţii în inovaţie, în transformarea digitală, cât şi în transformarea sustenabilă.

"Asistăm la apariţia unei noi paradigme în ceea ce priveşte dezvoltarea şi competitivitatea la nivel global, iar companiile europene sunt bine poziţionate", a declarat Jean-Marc Ollagnier, CEO Accenture în Europa. "Deşi lansarea comparativ lentă a vaccinului în Europa ar putea tempera speranţele companiilor de a se redresa rapid, poziţia de lider a regiunii în materie de sustenabilitate - combinată cu investiţii în cele mai promiţătoare tehnologii şi în ecosisteme interindustriale emergente, cum ar fi mobilitatea - ar putea creşte competitivitatea, ar putea determina apariţia liderilor globali şi la crearea de milioane de noi locuri de muncă în întreaga regiune pe termen lung."

Pentru ca industriile europene să îşi menţină poziţia sau să creeze lideri globali, acestea vor trebui să investească în anumite tehnologii şi în domenii cu creştere ridicată. Conform raportului, care include un sondaj efectuat printre 700 de directori executivi din toată Europa, investiţiile în tehnologie ar trebui să se concentreze pe inteligenţa artificială, menţionată de 66% dintre respondenţi, 5G şi 6G (58%), cloud (52%) şi baterii de nouă generaţie (34%).

În privinţa zonelor de creştere identificate de lideri de afaceri europeni, categoria "smart manufacturing" se află pe primul loc cu (55%) urmată de "digital health" (50%), "smart mobility" (46%) şi "energy transition" (33%).

Investiţii în tehnologie, sustenabilitate şi angajaţi

Nouă din 10 companii europene (88%) intenţionează să îşi crească investiţiile în transformarea digitală şi practicile de sustenabilitate anul acesta, în timp ce doar 58% şi-au mărit investiţiile în aceste domenii în 2020.

Companiile europene pun, de asemenea, un accent deosebit pe recalificarea forţei de muncă. Peste trei sferturi (86%) dintre companiile europene intenţionează să perfecţioneze / recalifice până la 25% dintre angajaţi în următorii trei ani pentru a ţine pasul cu nevoile companiei lor. În general, aproximativ şapte milioane de angajaţi din regiune ar putea beneficia de iniţiative de perfecţionare / recalificare.

"Deşi criza generată de pandemia de COVID-19 nu a trecut, există o nevoie urgentă ca firmele să nu se pregătească doar pentru revenire, ci şi să se reinventeze pentru a rămâne sau a deveni lideri globali", a spus Ollagnier. "Există o oportunitate unică pentru Europa de a conduce în economia post-pandemică, dar pentru a realiza acest lucru va fi nevoie de investiţii chiar acum în tehnologiile şi ecosistemele potrivite - şi, cel mai important, în oameni. Astfel vor fi generate viitoarele creşteri şi noi locuri de muncă."

Guvernele şi instituţiile UE au un rol critic în apariţia liderilor globali din Europa

Pentru ca din industriile europene să apară liderii globali care să sprijine oportunitatea creării de locuri de muncă în regiune, se aşteaptă ca guvernele europene şi instituţiile UE să joace un rol esenţial.

Raportul identifică cinci domenii de acţiune pe care companiile europene le aşteaptă de la guvernele şi instituţiile UE. Acestea includ:

Crearea unei forţe de muncă de generaţie următoare: acest lucru presupune modernizarea sistemelor de educaţie şi formare prin promovarea incubatoarelor de talente şi asigurarea alinierii cu cele mai necesare competenţe, facilitând în acelaşi timp alfabetizarea digitală, învăţarea pe tot parcursul vieţii şi educaţia profesională.

Accelerarea transformării digitale şi tranziţia către o economie sustenabilă: include planificarea şi implementarea unei infrastructuri tehnologice comune (5G, Cloud, IoT, AI) şi sprijinirea eforturilor de decarbonizare. De asemenea, se aşteaptă crearea unui cadru de reglementare favorabil investiţiilor şi inovării, de exemplu prin reducerea fragmentării juridice şi a birocraţiei şi prin dezvoltarea în continuare a mediilor de testare a tehnologiile emergente.

Sprijinirea dezvoltării industriilor cu potenţial ridicat: în special prin investiţii în cercetare şi inovare revoluţionare, adoptarea de politici pentru a sprijini dezvoltarea ecosistemelor industriale inovatoare şi crearea de parteneriate public-privat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

24 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1233
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7569
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.1626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro