STUDIU DELOITTE: Fondurile de capital privat din Europa Centrală se concentrează pe managementul portofoliului

I.V.
Companii /

Fondurile de capital privat din Europa Centrală se concentrează pe managementul portofoliului

Numeroase fonduri de capital privat din Europa Centrală se orientează tot mai mult către managementul portofoliului, pe fondul incertitudinii legate de viitor, potrivit unui studiu publicat, marţi, de Deloitte.

Rezultatele acestuia arată că 32% din profesioniştii în domeniul tranzacţiilor - aceasta fiind cea mai mare pondere din anul 2015 până în prezent - se aşteaptă ca activitatea lor să se concentreze asupra managementului portofoliului. În acest context, firmele de private equity (PE) îşi regândesc planurile de investiţii pentru tranzacţiile promiţătoare pe care le întrevăd, potrivit studiului.

"Majoritatea respondenţilor (68%) se aşteaptă ca tranzacţiile să rămână la aceleaşi valori, iar 70% dintre ei se aşteaptă ca volumul pieţei să stagneze. În ceea ce priveşte climatul economic, trei sferturi din respondenţi sunt de părere că acesta va rămâne la fel, 17% întrevăd o înrăutăţire, iar 8%, o îmbunătăţire, rezultate ce arată mai mult optimism decât ediţia anterioară a studiului", se arată în studiu.

Preţurile în creştere, în ciuda climatului economic tot mai incert, explică activitatea mai redusă în rândul fondurilor de capital privat din Europa Centrală, arată studiul.

În comparaţie cu vârful de activitate din 2017, când au avut loc numeroase ieşiri ale firmelor de private equity de pe anumite pieţe, precum şi atrageri de fonduri, piaţa de PE pare să revină la un echilibru în Europa Centrală, cu un flux constant de tranzacţii ce vizează companii de talie medie, care susţin business-urile în creştere din regiune, subliniază studiul.

Pe de altă parte, raportul menţionează o creştere a numărului de ieşiri de pe anumite pieţe, tendinţă ce poate fi explicată de faptul că perioadele în care preţurile de cumpărare sunt mari tind să fie potrivite pentru a vinde, iar numeroase firme de PE vând către corporaţii locale şi internaţionale. Asemenea situaţii au fost raportate în ţări precum Serbia sau Polonia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS