ICT

STUDIU DELOITTE:Pandemia va accelera adoptarea telemedicinei, a căştilor pentru realitate digitală şi a soluţiilor de tip cloud

Miscellanea / 31 martie

Pandemia va accelera adoptarea telemedicinei, a căştilor pentru realitate digitală şi a soluţiilor de tip cloud

- Procentul consultaţiilor video la medic va creşte la 5% din totalul vizitelor înregistrate la nivel mondial în 2021, faţă de aproximativ 1% în 2019, potrivit celei mai recente ediţii a raportului Deloitte Technology, Media and Telecommunications (TMT) Predictions, procent ce echivalează cu peste 400 de milioane de consultaţii video cu o valoare totală de aproximativ 25 de miliarde de dolari doar în cele 36 de ţări membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), potrivit calculelor Deloitte. În plus, raportul estimează că piaţa axată exclusiv pe soluţiile pentru efectuarea vizitelor medicale virtuale va ajunge la 8 miliarde de dolari în 2021 şi că vânzările de soluţii tehnologice de asistenţă medicală, precum soluţiile terapeutice şi de monitorizare, care includ produse de consum aprobate de medici, cum ar fi ceasurile inteligente, vor atinge peste 33 de miliarde de dolari în 2021, cu 20% mai mult faţă de 2019.

"În urmă cu un an, lumea se confrunta cu una dintre cele mai mari provocări ale istoriei moderne, care iniţial a încetinit producţia la nivel mondial şi a afectat piaţa globală. Ceea ce atunci a părut o încetare a activităţii, în realitate, a pregătit calea pentru accelerarea, în doar câteva luni, a proceselor care ar fi fost implementate în mod normal pe parcursul mai multor ani. În România, tendinţe precum telemedicina, un domeniu care are un nou cadru legislativ începând de la sfârşitul anului 2020 ce favorizează investiţiile, s-ar putea bucura de un succes şi mai mare decât cel de dinaintea pandemiei", a spus Andrei Ionescu, Partener Coordonator Consultanţă şi Managementul Riscului, Deloitte România.

În contextul pandemiei de COVID-19, piaţa dedicată căştilor pentru realitate digitală (digital reality headsets) este în creştere, tehnologiile de acest gen câştigând popularitate în mediul de business şi în domeniul educaţiei. Raportul estimează că vânzările de căşti portabile pentru realitate virtuală, augmentată şi mixtă - cunoscute în general sub numele de XR sau realitate digitală - vor creşte cu 100% în 2021 comparativ cu 2019. Având în vedere că pandemia amplifică contextul în care aceste dispozitive îşi pot demonstra valoarea, căştile pentru realitate digitală vor continua să câştige teren şi după terminarea pandemiei datorită unei varietăţi de alte beneficii, cum ar fi costuri mai mici, o mai mare siguranţă şi transferarea noilor informaţii de la memoria pe termen scurt la cea pe termen lung.

De asemenea, previziunile Deloitte în tehnologie, media şi telecomunicaţii subliniază faptul că volumul vânzărilor de televizoare în format 8k vor atinge 3,3 miliarde de dolari în 2021, iar până la sfârşitul anului vor fi disponibile mai multe surse de conţinut pentru aceste dispozitive, printre care console de jocuri, aplicaţii mobile de fotografie sau de streaming, cum ar fi Netflix, care produce deja emisiuni în format 8K.

În ceea ce priveşte serviciile de tip cloud, raportul Deloitte subliniază faptul că, prin prisma anumitor indicatori, piaţa a crescut mai rapid în 2020 comparativ cu 2019 şi estimează o creştere anuală a veniturilor de peste 30% începând din 2021 şi până în 2025, similară cu creşterea din 2019, companiile migrând către servicii de tip cloud pentru a economisi bani, a deveni mai agile şi a stimula inovarea. De asemenea, serviciile hibride de tip cloud, care constau într-o combinaţie între soluţii de tip cloud private şi publice sau între soluţii cloud publice şi resurse la sediul companiei, reprezintă noua normalitate, mai mult de 90% din companiile la nivel global bazându-se pe această formulă hibridă până în 2022. În plus, 97% dintre managerii IT intenţionează să distribuie fluxurile de lucru către două sau mai multe servicii de tip cloud în vederea maximizării rezistenţei, respectării cerinţelor de reglementare şi de conformitate şi valorificării optime a serviciilor de la fiecare furnizor. Raportul mai estimează că piaţa soluţiilor de tip everything as a service (XaaS), susţinută de serviciile de tip cloud, va fi în creştere, conform previziunilor chiar de dinaintea declanşării pandemiei de COVID-19, care estimau un avans de 24% în următorii cinci ani, ceea ce ar duce la o piaţă de peste 340 de miliarde de dolari până în 2024.

Furnizorii de hyperscale cloud, care au prezenţă globală, expertiză vastă şi o gamă largă de servicii necesare pentru a duce valoarea soluţiilor de tip cloud la următorul nivel, împreună cu companiile de telecomunicaţii şi reţelele 5G în expansiune, determină o creştere a pieţei globale dedicate serviciilor intelligent age, care se referă la combinaţia dintre conexiune wireless avansată, putere de procesare compactă şi inteligenţă artificială localizată în apropierea dispozitivelor care utilizează şi generează date. În 2021, această piaţă globală va ajunge la 12 miliarde de dolari, continuând să crească anual cu 35%, iar până în 2023, 70% dintre companii vor folosi soluţii intelligent age pentru prelucrare datelor, potrivit raportului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro