Antibiotice Iaşi

STUDIU EJOBS:"Call center", "customer support", "java developer" sau "sales" sunt cuvintele cel mai des folosite de recrutori

Companii / 18 februarie

"Call center", "customer support", "java developer" sau "sales" sunt cuvintele cel mai des folosite de recrutori

Deşi numărul de candidaţi disponibili în piaţă a crescut considerabil în ultimul an, pentru anumite poziţii cheie sau acolo unde este nevoie de un număr mare de candidaţi într-o perioadă scurtă de timp, pentru recrutori poate fi în continuare dificil să găsească persoanele cele mai potrivite pentru joburile pe care le au deschise.

Dincolo de CV-urile pe care le primesc constant de la aplicanţi, aceştia caută activ anumite profile care să fie compatibile cu cerinţele lor. Cuvintele cheie cel mai des folosite de către specialiştii în resurse umane care au căutat CV-uri în baza de date eJobs, în ultimul an, au fost "call center", "customer support", "java developer", "sales", "accountant", "technical support" sau "germană".

"Pe de o parte, aceste cuvinte ne arată care este dinamica pe piaţa muncii şi unde anume este nevoie de candidaţi, pe de altă parte, sunt informaţii importante pentru cei care îşi caută un loc de muncă pentru că au indicii despre cum să îşi construiască CV-urile astfel încât să fie mai uşor de găsit de angajatori. Nu este o surpriză faptul că vedem căutări active pentru domenii precum call center, vânzări sau IT pentru că, aşa cum ştim, au continuat să aibă nevoie de oameni indiferent de contextul pieţei", spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

După germană, franceza este a doua cea mai căutată limbă străină, urmată, la distanţă destul de mare de spaniolă şi italiană. Vorbitorii acestor limbi străine sunt căutaţi atât pentru joburile din ţară, în domenii precum call-center sau customer support, dar şi de către angajatorii din străinătate, care, în ultimul an, au fost extrem de interesaţi de candidaţii din România.

"Sunt mulţi candidaţi care îşi actualizează CV-urile doar atunci când sunt presaţi să îşi schimbe jobul, însă trebuie să ştie că ei îşi cresc şansele de a primi o ofertă de angajare dacă au în permanenţă CV-ul adus la zi. Cu alte cuvinte, orice promovare, orice schimbare de departament, orice limbă străină nou învăţată sau abilităţi nou dobândite ar trebui să fie trecute în CV-urile pe care le-au folosit de-a lungul timpului pentru a aplica prin intermediul platformelor de recrutare", explică Bogdan Badea.

Lunar, pe eJobs.ro există peste 1 milion de aplicări. În luna ianuarie, pragul a trecut de 1,3 milioane, iar datele aferente lunii februarie arată deja aproximativ 900.000 de aplicări ale candidaţilor activi pe platformă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. si eu care credeam ca astea sunt cuvintele cel mai des folosite de bugetarii speciali de peste 60 de ani :))))))

    O gramada de cuvinte romanesti :)))

    Toate s-ar putea traduce simplu 'Sclavi'! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ICT

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Boromir

Curs valutar BNR

11 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9265
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0491
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4882
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7238
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3472

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro