STUDIU EJOBS:Jumătate dintre angajaţi spun că au primit o mărire salarială în 2022.

V.G.
Miscellanea / 16 noiembrie 2022

Jumătate dintre angajaţi spun că au primit o mărire salarială în 2022.

44% dintre participanţii la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România spun că 2022 a fost un an plin de incertitudini şi provocări, în timp ce pentru 32,4% a fost un an de creştere, cu surprize plăcute şi mai uşor decât 2021. 2 din 10 angajaţi recunosc că acesta a fost un an greu, arată un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Conform sursei citate, a fost, totodată, un an relativ stabil din punctul de vedere al schimbărilor de joburi, în condiţiile în care rezultatele sondajului arată că 68,5% dintre respondenţi nu au făcut nicio mişcare în acest sens. Cu toate acestea, întrebaţi ce îşi doresc cel mai mult de la 2023, răspunsul care apare cel mai des este legat de schimbarea jobului (23,4%). Lista de dorinţe continuă cu creşterea salariului, să lucreze pe termen lung de acasă, să fie promovaţi, să îşi găsească un job pentru că momentan sunt şomeri sau să îşi deschidă propriul business. Mai puţin de 10% spun că nu au niciun motiv să aibă aşteptări optimiste de la 2023.

"Atunci când descriu 2022 drept un an bun, jumătate dintre respondenţi se referă, în primul rând, la faptul că le-a fost mărit salariul. 18% şi-au găsit jobul mult visat, 12,6% au fost promovaţi pe o poziţie mai bună în compania pentru care lucrează, iar 3% şi-au deschis propriul business. De altfel, de la an la an, vedem tot mai puţine persoane care vor să treacă de la statutul de angajat la cel de antreprenor. Pe de altă parte, când vine vorba despre motivele care au făcut din 2022 un an prost, răspunsurile sunt canalizate în doar două direcţii mari - faptul că nu şi-au putut găsi jobul dorit şi faptul că nu au avut parte de creşteri salariale", spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

În ceea ce priveşte perspectivele pentru următorul an, 43,9% dintre respondenţi spun că se tem de impactul unei posibile crize economice. 15,5% se gândesc că le-ar putea scădea veniturile, iar 14,4% iau în calcul că le va fi mai greu decât în 2022 să îşi găsească un job. Tocmai din acest motiv, în acest moment, dacă nu mai sunt mulţumiţi de job, 82% dintre respondenţi sunt mai degrabă dispuşi să aibă răbdare cu locul actual de muncă până vor avea siguranţa că au găsit o variantă de rezervă. Sunt, însă, şi 23,4% care nu au nicio temere legat de noul an.

"Foarte interesante au fost şi opţiunile respondenţilor cu privire la tipul de angajator către care s-ar orienta sau se vor orienta în 2021, pentru că acestea spun multe despre ce îşi doresc, dar şi despre direcţia în care va migra piaţa. În acest sens, vedem că 30,2% ar alege o multinaţională, aducând, ca prim argument, stabilitatea şi capacitatea de a rezista unor şocuri economice, iar 21,1% ar alege un angajator care să le permită să lucreze exclusiv remote. Companiile româneşti atrag doar 14% dintre respondenţi, iar cele de mici dimensiuni 14,2%. Start-up-urile par să aibă, la acest final de an, cel mai redus capital de încredere din partea candidaţilor, în condiţiile în care doar 7,2% ar alege să lucreze într-o astfel de companie", detaliză Roxana Drăghici.

Sondajul a fost realizat în luna în perioada octombrie - noiembrie, pe un eşantion de 1.400 de respondenţi, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Depinde si cat a fost suma, daca a acoperit gaura lasata de inflatie.

    Nu stiu ce fumeaza compatriotii nostrii de sunt asa de optimisti! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro