Abonament gratuit

STUDIU EJOBS:Specialiştii, cei mai căutaţi candidaţi ai anului

Companii /

Specialiştii, cei mai căutaţi candidaţi ai anului

În primele 9 luni ale anului candidaţii din categoria white collar au avut la dispoziţie aproape 200.000 de joburi noi scoase în piaţă de angajatorii din România şi din străinătate. Dintre acestea, 26.000 au fost postate în luna septembrie, în timp ce candidaţii blue collar (fără studii superioare) au putut aplica la aproximativ 21.000 de oferte de job. De altfel, la nivelul întregului an numărul de locuri de muncă destinate specialiştilor a fost mai mare cu aproximativ 20.000 decât cele din segmentul blue collar.

"Specialiştii sunt în continuare căutaţi în piaţă, inclusiv în această perioadă. Este suficient să ne uităm la IT sau la banking, unde nu a existat un impact atât de puternic în urma schimbărilor din ultimele luni. Vedem un număr destul de mare de joburi şi în sectoarele mai creative, precum marketing sau comunicare. La fel se întâmplă şi în cazul managerilor. Totodată, dacă pentru joburile blue collar acum recrutorii găsesc mai repede candidaţi, pentru cele de specialişti încă există o competiţie puternică între angajatori pentru a-i atrage pe cei cu adevărat relevanţiîntr-un timp cât mai scurt", declară Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În ceea ce priveşte oraşele în care se caută cei mai mulţi specialişti cu studii superioare, pe primul loc se află Capitala, urmată de Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi şi Braşov. "Investiţiile care s-au făcut în ultimii ani în aceste oraşe au crescut implicit şi nevoia de candidaţi. Să nu uităm că vorbim de puternice centre universitare, iar multe business-uri şi-au deschis sedii aici tocmai pentru a putea avea acces imediat la pepiniera de absolvenţi", explică Bogdan Badea.

De cealaltă parte, pentru joburile blue collar, cele mai multe oferte vin din tot din partea angajatorilor din Capitală, însă următoarele locuri aduc o schimbare - urmează Braşov şi abia apoi Timişoara, Cluj Napoca, Iaşi şi Constanţa.

O altă modificare importantă în acest an a fost legată de faptul că a crescut numărul de opţiuni pentru candidaţii cu studii superioare care vor să lucreze în afara ţării. Angajatorii străini caută în această perioadă mai mulţi specialişti (în special pentru sectorul medical) decât muncitori, în ciuda faptului că românii preferă, cel puţin momentan, să aplice pentru joburile din ţară. În perioada ianuarie-octombrie 2020, aproximativ 5,5 milioane de aplicari din partea candidaţilor cu studii superioare au fost înregistrate pe www.ejobs.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

23 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1013
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4820
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.1113

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie