STUDIU EJOBS:Tinerii sunt categoria cea mai interesată de joburile remote

Companii / 11 februarie 2021

Tinerii sunt categoria cea mai interesată de joburile remote

Peste 52.000 de candidaţi din categoria entry level (0-2 ani de experienţă) au aplicat în luna ianuarie pentru unul dintre joburile disponibile pe eJobs.ro.Aproape600.000 de aplicări au adunat angajatorii care au avut poziţii deschise, cele mai multe CV-uri mergând către locurile de muncă din retail, IT / telecom, call-center / BPO, prestări servicii, banking sau publicitate / marketing / PR. Mai puţin căutate au fost domenii precum producţie, auto, medicină ori farma, potrivit unui comunicat al eJobs.

"Tinerii au devenit foarte atenţi la piaţă. Sunt destul de temători din cauza contextului actual, aşa că se informează şi caută să aplice fie în domeniile cu joburi multe şi, prin urmare, şanse mai mari de angajare, precum retailul sau call-center-ele, fie în domeniile despre care ştiu că oferă salarii mari încă de la început şi oportunităţi de creştere, cum ar fi IT-ul.În luna ianuarie, cele mai multe aplicări au venit din partea candidaţilor entry level", spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Datele aferente lunii ianuarie mai arată şi faptul că acest segment de candidaţi a fost cel mai interesat de locurile de muncă remote, cu peste 55.000 de aplicări, comparativ cu specialiştii, managerii sau muncitorii calificaţi care nu au căutat la fel de intens astfel de joburi. De altfel, posibilitatea de a putea lucra remote sau şi remote măcar un anumit număr de zile pe săptămână a fost, în ultimii ani, una dintre principalele dorinţe pe care tinerii le aveau de la un viitor angajator. Pe de altă parte, sunt categoria cel mai puţin atrasă dintre toate de ideea de a lucra în străinătate,cu puţin peste 6.000 de aplicări.

"Într-un singur an, mentalitatea candidaţilor tineri s-a schimbat foarte mult. Sunt mult mai activi, dar mult mai puţin curajoşi decât în trecut. Caută joburi stabile, sigure, nu mai riscă să-şi asume experienţe care pot părea interesante, dar care se pot termina foarte repede. De aceea, de exemplu, odată angajaţi, nu mai au tendinţa de a pleca în altă parte la prima nemulţumire. Nu mai caută atât de mult să facă freelancing, ci vor să se angajeze în companii mari. Au, totodată, şi o teamă reală de a pleca în străinătate, acolo unde îi aşteaptă inevitabil o serie de necunoscutecărora nu sunt pregătiţi să le facă faţă", mai spune Bogdan Badea.

Cele mai multe aplicări din partea tinerilor au venit în luna ianuarie pentru joburile din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Ploieşti şi Sibiu. Aceste oraşe, care sunt, în acelaşi timp, şi mari centre universitare oferă, anual, cele mai mari pepiniere de candidaţi aflaţi la început de carieră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro