Studiu HP: Liderii de business şi oficialii guvernamentali consideră că tehnologia e esenţială pentru crearea de noi oportunităţi economice

R.S.
Comunicate de presă / 17 iunie

Studiu HP: Liderii de business şi oficialii guvernamentali consideră că tehnologia e esenţială pentru crearea de noi oportunităţi economice

HP Inc. a prezentat un nou studiu realizat împreună cu Oxford Economics, care relevă entuziasmul liderilor globali de a utiliza tehnologia, inclusiv inteligenţa artificială, pentru a promova şi a atinge obiective cheie.

Studiul, realizat în rândul directorilor executivi şi al oficialilor guvernamentali din 10 ţări, a arătat că 3 din 4 lideri consideră că tehnologia este esenţială pentru crearea de noi oportunităţi economice (76%) şi că inteligenţa artificială va contribui la înregistrarea de progrese în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor de sustenabilitate şi impact social (76%).

În plus, liderii de afaceri fie folosesc deja inteligenţa artificială, fie intenţionează să facă acest lucru în următorii doi ani pentru creşterea accesului la educaţie digitală (90%), dezvoltarea forţei de muncă (89%) şi diversitatea forţei de muncă (86%).

"Potenţialul inteligenţei artificiale poate ajuta HP să-şi accelereze obiectivele de sustenabilitate şi impact social", a declarat Ernest Nicolas, Chief Supply Chain Officer în cadrul HP. "De la felul în care construim în mod responsabil PC-uri cu inteligenţă artificială pentru începători, până la experţi în ştiinţa datelor care folosesc dispozitivele noastre pentru a-i ajuta pe antreprenorii locali să-şi consolideze afacerile, acesta este modul în care tehnologia susţine dezvoltarea afacerilor şi a comunităţilor noastre."

Accelerarea echităţii digitale pentru 150 de milioane de persoane, până în 2030

Aproximativ o treime din populaţia globală nu are acces la Internet, iar acest lucru înseamnă pierderi globale de miliarde de dolari din PIB, în fiecare an. Decalajul digital a crescut de la apariţia tehnologiei, iar inteligenţa artificială l-ar putea amplifica dacă nu se iau măsuri.

"Toată lumea merită o şansă şi să aibă acces la instrumentele necesare pentru a prospera în economia digitală", a declarat Michele Malejki, HP Global Head of Social Impact şi director al Fundaţiei HP. "Ştim că tehnologia poate fi un instrument puternic pentru progres. Cu toate acestea, pentru a reduce cu adevărat decalajul digital într-o lume în continuă schimbare, trebuie ca oamenii să dobândească competenţele necesare pentru a folosi tehnologia."

În cel mai recent Raport de Sustenabilitate, HP a anunţat că a accelerat echitatea digitală pentru peste 45 de milioane de persoane începând cu 2021. Astfel, compania a parcurs aproape o treime din drumul spre atingerea obiectivului de a ajunge la 150 de milioane de persoane până în 2030.

Progresul rapid este rezultatul unor parteneriate cu organizaţii cheie care vin cu soluţii adaptate pentru comunităţi. HP are în vedere programe de impact, investiţii strategice şi parteneriate care acordă prioritate oamenilor şi comunităţilor expuse decalajului digital.

Printre altele, în 2023, HP a sprijinit prin intermediul Digital Equity Accelerator programe implementate de zece organizaţii din Malaezia, Africa de Sud şi Mexic, care au avut ca scop: îmbunătăţirea alfabetizării digitale pentru acces la un loc de muncă, accesul la hardware şi software educaţional în şcoli, dezvoltarea de platforme digitale în domeniul sănătăţii. În total, programul Digital Equity Accelerator a ajuns la 6,4 milioane de persoane în 2023.

Atât mediul de afaceri, cât şi sectorul guvernamental au indicat lipsa de competenţe ca fiind principalul obstacol în atingerea obiectivelor cheie. Doar instabilitatea economică a fost menţionată ca fiind mai importantă în acest sens.

Dezvoltarea competenţelor este un element central al strategiei HP în domeniul echităţii digitale. Prin urmare, HP îşi propune să înscrie 2,75 milioane de utilizatori în HP LIFE. Acest program gratuit al Fundaţiei HP, care are ca scop dezvoltarea competenţelor, a adunat deja peste 1,2 milioane de utilizatori care astfel au acces la diverse oportunităţi economice sau pot chiar să-şi înceapă o afacere. HP îşi extinde cursurile gratuite Digital Business Skills (HP LIFE) prin lansarea, anul acesta, a unui nou curs de competenţe în utilizarea inteligenţei artificiale. De asemenea, HP a lansat pe piaţă luna aceasta PC-uri de ultimă generaţie echipate cu inteligenţă artificială (Next-Gen AI), o nouă categorie de dispozitive proiectate pentru muncă şi creaţie.

HP aspiră să devină cea mai sustenabilă şi echitabilă companie de tehnologie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb