STUDIU:Imunitatea, mai durabilă la bolnavii trecuţi prin COVID-19, decât la cei vaccinaţi

G.U.
Miscellanea / 10 februarie 2022

Imunitatea, mai durabilă la bolnavii trecuţi prin COVID-19, decât la cei vaccinaţi

Un studiu realizat la Centrul Medical Sheba din Israel a relevat că anticorpii persoanelor care au trecut prin COVID-19 oferă, cu trecerea timpului, o mai mare rezistenţă decât cei generaţi de persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus, relatează EFE, conform Agerpres.

Studiul, publicat astăzi şi la care au participat 432 de persoane, nu se axează doar pe cantitatea de anticorpi generaţi ci şi pe randamentul acestora.

După mai multe luni de monitorizare a pacienţilor, rezultatele obţinute au evidenţiat că, iniţial, atât numărul cât şi randamentul anticorpilor era superior celor generaţi de persoanele vaccinate cu ambele doze de vaccin Pfizer, decât cei ai persoanelor care trecuseră prin boală.

Cu trecerea timpului însă, deşi cantitatea de anticorpi a continuat să scadă la ambele grupuri - mai repede în primul grup decât în cel de-al doilea - randamentul lor a slăbit între cei vaccinaţi, în timp ce în grupul celor trecuţi prin boală s-a ameliorat.

Pe de altă parte, şi spre surprinderea cercetătorilor, datele analizate au evidenţiat şi că randamentul şi cantitatea anticorpilor pacienţilor trecuţi prin boală cu un indice de masă corporală de 30 sau superior (nivel de obezitate) au fost mai mari, în perioadele de timp studiate, decât la cei al căror IMC era sub 30 (persoane cu exces de greutate sau cu greutate normală).

Acest lucru sugerează că persoanele cu obezitate, care au trecut prin boală, sunt mai bine protejate împotriva viitoarelor infectări cu COVID-19, decât persoanele cu exces de greutate sau cu greutate normală.

"Aceste rezultate oferă informaţie specifică a răspunsului imunitar ce poate explica nivelul de protecţie diferenţiat împotriva COVID-19 între cei infectaţi prealabil şi cei vaccinaţi", a subliniat Carmit Cohen, unul dintre responsabilii acestei cercetări, care va fi prezentată în aprilie la Congresul European de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase din Lisabona.

Opinia Cititorului ( 11 )

 1. Fara comentarii la acest articol. Citu a zis sa fie "eliminate" vocile.

  1. Ce era fake news acum sase-opt luni, acum este acceptat ca realitate. Nimeni insa nu va uita cenzura. Datele medicale au existat permanent, ele insa au fost minimalizate in favoarea unor pitch-uri si date construite astfel incat sa proiecteze mesajul dorit de vanzatori. Iar presa a fost complice.

   Si solutia ar fi fost sa nu se faca nici un vaccin deoarece cei ce scapa de forma acuta a infectiei posibil sa dobandeasca anticorpi cu randament mai mare?

   Formularile sunt prea vagi pentru a permite o analiza pertinenta. Randamentul mai mare era si suficient sa previna reinfectarea nevaccinatilor trecuti prin boala?

   Solutia ar fi fost sa nu se minta in halul in care s-a mintit.

   Pe baza minciunilor au fost instaurate OBLIGATIVITATILE vaccinarii in multe tari. 

   Discutia pe aceasta directie poate duce la o dezbatere care sigur ar fi prea mare pentru niste comentarii la un articol.

  Intotdeauna cauza deceselor de COVID au fost comorbiditatile si nu virusul in sine atata timp cat copiii cu sistemul imunitar nematurizat erau neafectati. Exact cum am mai spus, esti supraponderal, ai tensiune, diabet, etc asta te da gata. S-a stiut de la inceput dar planul cu vaccinarea obligatorie a avut alta tinta si nu "sanatatea oamenilor" si "grija pentru semeni":-)

  1. Ai citit articolul?

   Ai inteles comentariul meu:-)?

   ”Exact cum am mai spus, esti supraponderal ... asta te da gata...”

   Nu pare ceva mai nuantat in articol? 

   Ca sa nu mai vorbim cati oameni care se cred sanatosi au valori crescute ale glicemiei si tensiunii arteriale.  

   ”Intotdeauna cauza deceselor de COVID au fost comorbiditatile si nu virusul in sine”

   Reactiile imune exagerate unde le incadrezi? 

   Reacțiile imune exagerate la vaccin sau la COVID? La care din cele 2 te referi?

   contextul era sugestiv dar daca consideri ca iti sustine opinia se pot aduce in discutie ambele

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8858
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4803
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8787
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5520
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.0697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro