STUDIU:Imunitatea naturală, mai puternică decât cea oferită de vaccinurile anti-COVID

S.B.
Miscellanea / 06 octombrie

Imunitatea naturală, mai puternică decât cea oferită de vaccinurile anti-COVID

Imunitatea naturală este de 27 de ori mai eficientă decât imunitatea indusă de vaccin, potrivit unui studiu realizat de o echipă de 10 cercetători israelieni, aflat încă în faza de preprint şi peer-review, menit să evalueze eficienţa imunităţii naturale, faţă de cea oferită de vaccinurile anti-COVID.

Potrivit imuno-medica.ro, care citează studiul respectiv, premisa de la care au pornit cei zece cercetători, angajaţi ai unor cunoscute instituţii medicale din Israel, a fost aceea că, cel mai probabil, imunitatea naturală este mai puternică decât cea conferită de vaccin, de vreme ce Israelul, una dintre primele ţări care au demarat o campanie intensă de vaccinare la nivel naţional, a cunoscut o creştere fără precedent a cazurilor de COVID după vaccinare.

Această situaţie a stârnit un val de nelinişti cu privire la eficacitatea vaccinului împotriva variantei Delta. Mai mult, studii ştiinţifice au demonstrat doar diferenţe uşoare, între vaccinaţi şi nevaccinaţi, în ce priveşte eficacitatea vaccinului pe termen scurt în confruntarea cu varianta Delta.

"Acestea sunt motivele care i-au determinat pe cei zece cercetători să iniţieze studiul respectiv, cu atât mai mult cu cât în prezent există suficiente date care să permită o evaluare pertinentă. A trecut suficient timp atât de la începutul pandemiei, cât şi de la implementarea vaccinului, încât să se poată examina protecţia pe termen lung a imunităţii naturale în comparaţie cu imunitatea indusă de vaccin. Studiul, dat publicităţii pe 25 august a.c., foloseşte informaţiile oferite de baza de date a Serviciului de Sănătate "Maccabi" (Maccabi Healthcare Services - MHS), a doua cea mai importantă instituţie de Asistenţă medicală din Israel, şi a urmărit evoluţia a 673.676 de persoane complet vaccinate, cu vârste de peste 16 ani; 62.883 persoane nevaccinate, care au trecut prin boală, şi 42.099 de persoane care au trecut prin boală şi au primit o singură doză a vaccinului Pfizer" scriu cei de la imuno-medica.ro.

Evoluţia subiecţilor a fost evaluată în funcţie de trei modele statistice, după patru criterii: infectarea sau reinfectarea cu SARS-CoV-2, manifestarea simptomatică a bolii, spitalizarea şi decesul. Perioada de urmărire a fost 1 iunie şi 14 august 2021, când varianta Delta era dominantă în Israel.

Potrivit constatărilor medicilor israelieni, grupul celor vaccinaţi cu ambele doze au prezentat un risc de 13,06 ori mai mare (95% CI, 8,08-21,11) de infectare cu varianta Delta, în comparaţie cu grupul celor nevaccinaţi şi care trecuseră anterior prin boală. Riscul de a manifesta o formă simptomatică a bolii a fost semnificativ mai mare pentru grupul celor vaccinaţi cu ambele doze în comparaţie cu celelalte două grupuri. Grupul celor vaccinaţi a prezentat, de asemenea, un risc mai mare de spitalizare, în comparaţie cu grupul celor care dobândiseră imunitate naturală printr-o infectare anterioară.

Astfel, potrivit rezultatelor studiului, imunitatea naturală conferă o protecţie de durată şi mai puternică împotriva infectării, bolii simptomatice şi spitalizării cauzate de varianta Delta a SARS-CoV-2, în comparaţie cu imunitatea indusă de vaccinarea cu două doze de Pfizer.

Opinia Cititorului ( 27 )

 1. extraordinara descoperire ! asta se stie de o suta de ani !

  1. Asa este, insa, doar cobaii vaccinurilor n-o stiu!

   Mi-ai luat vorba din gura.Este posibil ca acest studiu sa fi fost facut tocmai pentru a mai demostra inca o data ceea ce era de fapt arhicunoscut,inca de pe bancile facultatii inveti acest lucru,e logic si demonstrabil dar ce sa faci cu unii care se cred atotstiutori in medicina chiar daca nu au studii in acest domeniu!

   cei ce se vaccineaza merita respectati , sunt niste adevarati eroi!

   ei se sacrifica acceptand in corpul lor mizerii experimentale pentru ca noi, nevaccinatii, sa traim si sa ducem tara asta mai departe!  

   Bravo, Vali. Sa știi ca în orașul de unde îți scriu acest comentariu, locurile la a.t.i. sunt ocupate în întregime. Restul pacienților așteaptă în salvari sau pe scaune ca un pacient din pat sa se vindece sau sa moara sufocat. Trist și înspăimântător.

   P.S. În aceasta dimineața ma duc sa-mi fac a treia doză. Sănătate maxima îți doresc. 

   Ma indoiesc ca motivatia principala a celor care s-au vaccinat a fost aceea de a le salva pielea nevaccinatilor. Eu nu am auzit pe unul macar, sa zica, ca s-a vaccinat pentru cei care nu se vaccineaza. Dimpotriva, mai degraba i-a hulit…

   Motivele principale pentru care oamenii au ales sa se vaccineze au fost: recapatarea libertatilor, “salvarea” propriilor vieti, pastrarea locurilor de munca, etc… 

   Si repet: au ales. A fost o decizie personala. Nu le-au cerut nevaccinatii s-o faca, ca sa aiba cui ridica statui.  

   Si toata situatia cu vaccinatii si nevaccinatii, nu e o chestiune de buni si rai, albi si negri, sanatosi si bolnavi. E o chestiune de oameni diferiti, convingeri diferite si alegeri diferite. 

   Respectul trebuie sa fie reciproc, indiferent ca gandim la fel sau nu. 

   Sa traim frumos, zic, si sa vandim limpede si obiectiv. 

   Sanatate!

   Guvernanții în loc să-și bată capul ca să aibă spitale, medicamente și ce mai trebuie acolo, pierd timp și bani ca să vă spele creierii, să sperie boborul și să-i tragă pe toți ca pe iepuri la vaccinat.

   Drum bun, cale batuta!

   Nu sta ca iti sta norocul! 

   Tu esti ala care golea rafturile de conserve in 2020 ca sa traiesti si sa salvezi planeta cu inteligenta nativa.

   ai mancat parizer si MecDonalds toata viata si acum vii cu texte de astea referitoare de mizerii experimentale :))

   Așa este frumos, să ne acceptăm opțiunile, să nu ne hulim unii pe alții! Din păcate, din ceea ce am observat în ultimele luni cei mai înverșunați sunt cei care s.au vaccinat!

   Hai să ne respectăm reciproc, să fim oameni buni si să respectăm deciziile celorlalți! 

  S-a stiut de la inceput ca eficienta vaccinurilor este de 3 luni de zile vezi studiile Pfizer si acum se explica si comandarea celor 120 milioane de doze...4 doze pe an inmultit cu o tinta de vaccinare de 10 milioane persoane = 40 milioane doze/an. Inmultit acum cu 3 ani (2020, 2021 si 2022, deja se sopteste ca anul viitor se termina pandemia) = 120 milioane doze:-)...problema securistilor e ca nu si-au indeplinit planul de vaccinare, le expira serul si nu-si pot incasa comisoanele

  1. complet si corect mesaj!

  stiam asta.

  de asta nu ma vaccinez si nu o sa ma vaccinez.  

  am semnale certe ca am avut covid dar nu mi-am facut inca testul de anticorpi sa am si dovada.

  si probabil nici nu o sa fac testul de anticorpi ... asa ca ma simt eu extra-smecher si nu vreau sa bag panarama asta de virus in seama mai mult decat merita! :) 

  1. Bravo!! Și eu la fel!

  Desi evidenta si validata istoric (evolutiv), aceasta este totusi una dintre cele mai importante "descoperiri" de cand cu pandemia.

  Rezultatele acestui studiu arata ca nu exista ratiune nici morala, nici biologica sa obligi un vindecat de COVID sa se vaccineze, doar ca apoi sa intre in hora vaccinarilor perpetue cu N doze!

  As vrea sa stiu daca s-ar putea face un argument legal in baza acestor informatii, odata ce sunt validate (peer-reviewed) de comunitatea stiintifica. 

  1. Nu-i intereseaza pe ei ce spune comunitatea stiintifica.Ei trebuie sa foloseasca vaccinul(sa nu expire)si cu asta basta.Din acest motiv obliga personalul medical sa se vaccineze(in conditiile in care marea majoritate a trecut prin boala sau s-a vaccinat)pentru a fi un exemplu de urmat pentru restul populatiei,pentru ca populatia sa aiba incredere in vaccin.S-a vazut ce s-a intamplat in Israel,sase luni a tinut balul,apoi au luat-o de la capat.

  Chiar nu mai are importanta ce și cum despre acest subiect.

  Isteria mondiala Covid continua, e doar începutul. Mental, scapă cine poate.  

  Vaccinat sau nu. 

  E sinistru ce se intâmplă.  

  Iar propaganda oficiala în legătură cu acest Coviltir este dezgustătoare.  

  Drumul spre iad e pavat de intenții bune. 

  Chiar dacă vaccinarea la nesfârșit e o nebunie, sfidand evidenta, cine sa o recunoască?  

  1. sa le zica va rog cineva istericilor din secta Martorii lui Covid ca animalele vor fi continuu un rezervor de virusi Corona (inclusiv rezervor de Sars-Cov-2) ....deci ? ce o sa facem ? omoram toate animalele ??? ne vaccinam de 12 ori pe an ?

   sau ne normalizam dracu la cap si incepem sa vedem ADEVARUL : sars-cov-2 evolueaza intr-o simpla raceala de toamna/primavara!!!(asa cum deja Norvegia a recunoscut!)  

  Trăim un experiment uriaș: Occidentul ingenunchiat de China. Parcă văd râsul sardonic al chinezilor, rușilor și islamiștilor. Care democrație liberală ? Ce drepturi visați? Ce stat de drept? Franța, Italia, Canada, SUA – regimuri autoritare, noul stat securitar condus de medici și corporații, o mare utopie a injectării colective salvatoare care vrea să vâneze un virus și să facă o lume mai bună Occidentul isi distruge propria civilizație pentru o gripă pentru care deja avem tratamente (hidroxiclorochină, ivermectină, favipiravir, anticorpi monoclonali). Eșecul ideologiei vaccinale e vizibil in absența tratării precoce elementare printr-un chit de tratament cu instrucții care trebuia să fie accesibil in masă, ieftin să nu piardă oamenii zile prețioase cu birocrație, să aștepte mașina sau DSP-ul. Totul făcut cu bună știință pentru că numai vaccinul trebuia promovat, nu sănătatea reală. O crimă și o minciună de stat nu mai zic de minciuna grosolană că dacă ești vaccinat nu răspandești, minciună postată pe Minusterul sănătății, ulterior retrasă. Dacă cineva mai are fibră occidentală in el, să stea in picioare impotriva acestui tun uriaș impotriva libertății care profită de o epidemie ca să modifice societatea . dacă acum nu rezistăm, 10 de de aici inainte tot Raed Arafat o să sune pe RoAlert: cetățeni, intrați la locurili voastre in casă, vine Sars Covid- 25. Cetățțenii care nu au rapelul 7 nu au dreptul de a ieși din casă. Doar cetățenii cu a 8 doză de vaccin pot ieși cu mască pe față și in fund.

  1. Intradevar, in Sardinia sunt o liota de chinezi, rusi si islamisti (ati auzit de religia "chinezi" sau de religia "rusi"?) care rad sardonic. Daca nu stiai, sardonic vine de la Sardinia.

   bai prostule , cartofi frantuzesti se mananca numai in franta ? cum poti trai asa prost ?

  331 decese: 303 nevaccinati ( 3 minori!!) si 28 vaccinati ( cei 28 erau cu varste intre 48 si 90).

  Acuma na, fiecare alege ce vrea ptr el. 

  S-au administrat 6,5 miliarde de doze in lume de aproape 1 an si populatia lumii creste, nu scade ! 

  Acolo unde sunt 25% vaccinati avem locul 5 in lume la decese, raportat la populatie avem new WR. 

  Brava tovaritch ! 

  1. Da, pentru exista anumite protocoale foarte bine gandite, astfel incat sa influenteze inrautarirea starii pacientilor care ajung in spitale pentru alte probleme.

   De exemplu, testarea la internarea in spital ( in conditiile in care testele sunt atat de sigure, incat iti pot da pozitiv si pe apa de la robinet). 

   Caz concret. 

   Femeie de 60 de ani, trecuta prin boala Covid cu aprox 3 luni inainte, fara complicatii, merge la spital pt o cu totul alta problema: ocluzie intestinala. I se face testarea, iese pozitiva - in conditiile in care nu are niciun simptom covid. 

   Este internata pe sectie covid iar interventiile necesare ocluziei intestinale nu sunt facute. 

   Rezultat: a murit de covid.

   Concluziile le poate trage fiecare… 

   1.Nu este o idee rea sa testezi oamenii la internare, insa cred ca ar trebui luate in considerare niste analize mai amanuntite legate de posibila infectate cu acest virus, mai ales pentru cei care au trecut prin boala si care nu au simptome. Si mai ales ca gravitatea problemei este data de alta boala decat covid.

   2. Daca celor sus pusi le-ar pasa real, atat de mult de sanatatea poporului, cum vor sa ne faca sa credem, ar face in asa fel incat sa nu se piarda vietile celor care au ajung la spitale pentru alte probleme ( cancer, apendicita, ocluzie intestinala, etc) in loc sa ii tina blocati, lasandu-i sa moara cu zile. 

   Exact! Nu cred ca a contestat vreodata cineva ca imunitatea naturala e mai buna decat cea data de vaccin.Scopul vaccinului este sa tina sub control pe cat posibil imbolnavirile cu simptome grave pentru cei vulnerabili.Intre timp,majoritatea va obtine imunitate naturala si virusul isi va pierde din virulenta si va deveni un virus gripal obisnuit.

  oameni buni, chiar ne-am sucit de tot de cap? specia umana a rezistat pana in acest moment cu ce? cu imunitatea naturala. Atunci cum putem oare sa punem sub semnul intrebarii imunitatea naturala? Covid este o problema la fel ca viroza respiratorie, cu virulenta mai mare si un pericol real, asa cum este si viroza pentru cei in varsta. In rest...daca nu ai comorbiditati, nu ai de ce sa iti faci vaccin sau griji.

  Cand vad cat de disperata este lumea, cat de obsedati sunt cei care s-au vaccinat si plini de ura ca cei care nu vor sa se vaccineze mentin pandemia, ma ia cu dureri de cap. Oameni buni, voi chiar nu vedeti ca suntem manipulati intentionat? Fiecare este si ar trebui sa fie liber sa faca ce vrea din punct de vedere medical iar orice act impus de stat este un abuz.  

  La noi exista in primul rand, inainte de pandemie, o problema foarte mare cu sistemul medical, in sensul ca mureau fara sa fii bolnav. Luai nosocomiale de acolo si te curatai repejor. Si noi acum stam si ascultam polologhiile lor despre numarul de morti? Voi stiti ce iti face in spital daca te prezinti cu covid? Nimic. Iti pune oxigen si aia e. Pai asta fratilor nu se cheama medicina. Asta e in cel mai bun caz tratament de razboi, de front, unde scapa cine poate. Deci problema reala a situatiei din tara noastra sunt spitalele murdare, lipsa medicamentelor si anume ca nu se aduce absolut nicio pastila in stoc, pe motiv ca nu sunt bani sau ca nu sunt aprobate de minister si te lasa sa mori cu zile. 

  Zicea bine cineva, mai bine stai acasa, te tratezi acasa simptomatic ca ai mai multe sanse sa traiesti decat la spital. 

  Totodata, hai sa fim seriosi. In 2 ani de zile de studii, nu s-a gasit nicio pastila buna? Ce spuneti de medicii din RO care au reusit sa trateze pacientii cu schema gasita de ei si carora li s-a retras dreptul de libera practica?  

  Toate puse cap la cap te fac sa te intrebi daca nu e totul e facatura ordinara si pe spatele unui virus se impun niste masuri extreme, care daca ar fi fost tratata situatia mai serios, nu ar fi fost necesare. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro