STUDIU: Preferinţele românilor care aleg destinaţiile exotice, 35% dintre turiştii români se orientează către aceste destinaţii

Comunicate de presă / 04 august

Preferinţele românilor care aleg destinaţiile exotice, 35% dintre turiştii români se orientează către aceste destinaţii

Din ce în ce mai mulţi turişti români aleg destinaţiile exotice, motivele fiind atât oportunitatea de a vizita destinaţii inedite, îndepărtate, calitatea şi siguranţa serviciilor dar şi faptul că au o climă caldă pe tot parcursul anului şi în special în timpul sezonului de iarnă. Potrivit unui studiu efectuat de DAL Travel, chiar dacă majoritatea turiştilor care aleg destinaţii externe optează pentru sejururi clasice în perioada mai - octombrie (Turcia, Grecia, Bulgaria, Spania etc.) - procentul acestora fiind de 65% din totalul anual al turiştilor de outgoing, circa 35% dintre români aleg destinaţiile exotice. Cifra este în creştere faţă de anii precedenţi datorită condiţiilor mai puţin restrictive comparativ cu destinaţiile europene, conform unui comunicat remis redacţiei.

"La ora actuală, putem spune că Africa a devenit favorita numărul 1 a destinaţiilor exotice, depăşind continentul asiatic. Pe lângă faptul că Africa reprezintă un continent încă nedescoperit de către majoritatea românilor, multe ţări din Extremul Orient, cu câteva excepţii, impun încă multe restricţii cauzate de pandemia covid-19. Pe lângă destinaţiile africane clasice, precum Egipt, Maroc, Tunisia, Africa de Sud, Kenya, Tanzania cu Zanzibar, organizăm circuite şi în alte ţări mai puţin cunoscute pe piaţa turistică din România, precum Etiopia, Namibia, Sudan, Senegal, Gambia, Togo, Benin, Ghana, Algeria sau Namibia. Raportat la cereri, pe locul doi se află, la ora actuală, America de Sud şi America Centrală, cu destinaţii precum Peru, Ecuador cu Galapagos, Columbia, Chile cu Insula Paştelui, Mexic, Costa Rica, Panama, sau Guatemala. Fireşte că ne dorim şi o revenire a Asiei şi a Extremului Orient, care sperăm că se va întâmpla anul viitor", declară Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Topul destinaţiilor exotice africane este condus de Kenya, Tanzania şi Zanzibar, urmate de Africa de Sud, Egipt, Tunisia, Maroc, Namibia, Senegal, Gambia, Togo şi Benin. Pentru America de Sud şi America Centrală, cele mai solicitate destinaţii sunt Peru, Chile (inclusiv Insula Paştelui) şi Ecuador cu insulele Galapagos (care, deşi situate în Oceanul Pacific, aparţin de Ecuador). Pentru Asia, la ora actuală sunt solicitate circuite pentru ţări din Asia Centrală, precum Uzbekistan.

Majoritatea turiştilor care aleg destinaţiile exotice preferă circuite, în special circuite private cu maxim şapte participanţi, dorinţa acestora fiind de a vizita cât mai multe vestigii culturale şi istorice sau atracţii naturale. Însă există şi o categorie de turişti care optează pentru sejururi de litoral, în special pentru Kenya - Mombasa, Tanzania - Zanzibar sau Mexic - Riviera Maya.

Cele mai căutate şi inedite atracţii şi produse turistice pentru destinaţiile exotice sunt, potrivit consultanţilor DAL Travel, Machu Picchu şi Nazca (Peru), Insulele din Arhipelagul Galapagos, Piramidele din Sudan, Parcul Kruger din Africa de Sud sau safari în Kenya şi Tanzania.

Tarifele pentru destinaţiile exotice variază între 1500 şi 4000 de euro de persoană, în funcţie de destinaţie, cu transport inclus, media fiind de 2.600 de euro de persoană. Durata medie a unui circuit într-o destinaţie exotică este de 12 zile, iar a unui sejur, de 7-8 zile.

Turiştii aleg destinaţiile exotice şi în funcţie de cum sunt poziţionate pe lista pandemică a momentului, un mare avantaj fiind acela că, la ora actuală, o mare parte dintre ţările din Africa şi din America de Sud şi Centrală se află pe lista verde de mai mult timp. Pentru destinaţii exotice sunt deja multe rezervări pentru lunile august şi septembrie, iar turiştii au început deja să efectueze rezervări pentru perioada octombrie - decembrie. Unul dintre motivele pentru care se fac rezervări până la sfârşitul anului, este acela că destinaţiile exotice sunt căutate de turiştii din întreaga lume, fiind recomandată efectuarea rezervărilor din timp, în pofida pandemiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro